• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Pul Sergisi ödül töreni İstanbul'da gerçekleşti

Pul Sergisi ödül töreni İstanbul'da gerçekleşti
“İstanbul 2010 Medeniyetler İttifakı Uluslararası Pul Sergisi”, 5 Aralık 2010 tarihinde, Topkapı Sarayı Müzesi Has Ahırlar Sultanahmet/ İSTANBUL adresinde açıldı.

MEDENİYETLER İTTİFAKI ULUSLARARASI PUL SERGİSİ PALMARES ÖDÜL TÖRENİ GALATA KULESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ…

Topkapı Sarayı Müzesi Has Ahırlar’da 5-15 Aralık 2010 tarihleri arasında düzenlenen ve 8 ülkeden,  1840-1940
dönemine ait Osmanlı ve erken Cumhuriyet dönemi posta tarihi konulu koleksiyonları bir araya getiren “Medeniyetler İttifakı Uluslararası Pul Sergisi” 5 Aralık 2010 tarihinde, PTT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Sayın Osman TURAL, Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonu (TFDF) Başkanı Sayın Ziya AĞAOĞULLARI, filatelist Sayın Tarık ALİREZAve genç filatelist Sayın Yasemin HAZİNEDAROĞLU tarafından açılmıştı. 

Söz konusu sergide,  6 kategoride yarışma gerçekleştirilmiş olup, 5 kişiden oluşan jürinin oyları ile tespit edilen dereceler, 11 Aralık 2010 tarihinde Galata Kulesi’nde verilen akşam yemeği ile başlayan Palmares Ödül Töreni’nde açıklandı.

Törene, PTT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürümüz Sayın Osman TURAL, Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcımız Sayın Özay ATBAŞ, Tanıtım ve Pazarlama Dairesi Başkanı Sayın H. Hüseyin SOMUNCUOĞLU, Uluslararası  Filateli Federasyonu (FIP) Posta Tarihi Komisyonu Başkanı Sayın Kurt E. KIMMEL, TFDF Başkanı Sayın Ziya AĞAOĞLULLARI, Federasyon Genel Sekreteri Sayın Arman ARIKAN, Sergi Genel Sekreteri Sayın Koray ÖZALP, jüri üyeleri, filatelistler ve davetliler katıldılar.

Saat 20:00’de başlayan törende, Sergi Genel Sekreteri Koray ÖZALP bir konuşma yaptı.  Ardından Federasyon Genel Sekreteri Arman ARIKAN “Jüri Raporu”nu açıkladı. Daha sonra açıklanan jüri raporunda oylamanın hangi kriterler esas alınarak yapıldığı ifade edilerek, derecelerin açıklandı. Açıklanan derecelere göre:

Ulaştırma Bakanlığı Büyük Ödülü – Joseph HACKMEY (Classic Cancellations of Ottoman Empire – Osmanlı İmparatorluğuKlasik Posta Damgaları),

PTT Büyük Ödülü – Murat HAZİNEDAROĞLU (1876-1891 Aylı Ampir Pulları Spesyalize Koleksiyonu),

TFDF Ödülü – Tarık ALİREZA (Postal History of Saudi Arabia 1801-1933 – Suudi Arabistan Posta Tarihi 1801-1933)

Sınıfının En İyileri Ödülü - 6 kategoriden seçilen 19 koleksiyon ödüle layık görüldüler.

Ulaştırma Bakanlığı Büyük Ödülünü, Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürümüz Sayın Osman TURAL, PTT Büyük Ödülünü ise Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcımız Sayın Özay ATBAŞ kazananlara takdim ettiler. Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonu (TFDF) Ödülü ise, TFDF Başkanı Sayın Ziya AĞAOĞLULLARI tarafından takdim edildi.

Ayrıca, sergide yarışma sınıfları dışında yer alan ve özel davet ile sergiye katılan 3 koleksiyondan biri olan PTT
Müzemiz Koleksiyonuna da katılım diploması verildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim