• BIST 9120.62
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Putin: Nabucco'nun başarı şansı az

Putin: Nabucco'nun başarı şansı az
Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Türkiye’nin de ortak olduğu Nabucco Gaz Hattı Projesi'nin Mavi Akım projesi ile kıyaslandığında başarı sansının olmadığını söyledi.

Putin: Nabucco'nun başarı şansı az

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Türkiye’nin de ortak olduğu ve Batılı ülkelerin Rus doğalgazına bağımlılığı azaltmak için bir umut olarak gördüğü Nabucco Gaz Hattı Projesi'nin Mavi Akım projesi ile kıyaslandığında başarı sansının olmadığını söyledi.

Putin'in bu açıklamaları İran’da İngilizce yayınlanan “Tehran Times” gazetesinde yayınlandı. Nabucco'nun esas probleminin nakledilecek gazın hacmi ve bu boru hattının doldurulması ile kaynakların olmamasından ileri geldiğini iddia eden Putin, Rusya’nın bu hatla hiçbir şey nakletmeyeceğini söyledi. Nabucco için düşünülen kaynaklar hakkında konuşan Vladimir Putin, “İran yataklarında halen bir araştırma yapmadı, Azerbaycan’ın doğalgaz hacmi ise azdır. Bundan başka Rusya, Azerbaycan’dan gaz nakli konusunda anlaşma imzaladı” dedi.

PROJE BU YIL BAŞLAYACAK

Rusya Başbakanı bu projenin ancak çok büyük yatırımlarla gerçekleşebileceğini de ileri sürdü. İlk hesaplamalara göre yaklaşık 7.9 milyar Euro'ya mal olması beklenen Nabucco Projesi, Azerbaycan ve Orta Asya ülkelerinden Avrupa'ya Türkiye üzerinden doğalgaz naklini amaçlıyor. Uzunluğu 3 bin 300 kilometre olan hattın yıllık potansiyeli 31 milyar metreküp olarak planlandı. Proje ortakları olan Avusturya’nın MOL, Bulgaristan’ın Bulgargaz, Romanya’nın Transgaz, Türkiye’nin Botaş ve Almanya’nın RWE şirketlerinin her biri 16.67 paya sahip bulunuyor. Nabucco Projesi'ne bu yıl içinde başlanması bekleniyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim