• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

PWA Windsurf 19 Ağustos'ta başlıyor

PWA Windsurf 19 Ağustos'ta başlıyor
Dünyanın en hızlı Windsurf’çüleri 19-24 Ağustos tarihleri arasında PWA Windsurf Dünya Kupası’nda Alaçatı’da buluşuyor.

Windsurf sporuna 7 yıldır verdiği kesintisiz destekle rüzgar aşkına yarışan sporcuların yanında olan Pegasus Hava Yolları sponsorluğunda düzenlenen Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası’nda dünyanın en hızlı windsurf’çüleri yine rüzgarla yarışacak.

Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası’nın tanıtım toplantısı Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Ahmet Gençtürk, Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, PWA Başkanı Jimmy Diaz ve  Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Sertaç Haybat’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Toplantıda Windsurf sporuna verilen önemin altı çizilirken, spor dalında yaşanan son gelişmeler de paylaşıldı. Toplantıya PWA Dünya Kupasında yarışan Türk sporculardan Çağla Kubat ve Dilara Uralp de katıldı. 
 
Toplantının açılışında bir konuşma yapan Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Ahmet Gençtürk, “Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de başta Windsurf olmak üzere sporun tüm dalları büyük firmaların verdikleri destekle güçlenmekte ve yatırım alan bu alanlarda sporcu sayılarıyla başarı oranları göreceli bir şekilde artmaktadır.
 
Geçmişte çok az kişinin amatör olarak uğraştığı bir spor dalı olan Windsurf, son 5  yılda Pegasus Hava Yolları’nın desteği ile yurt geneline yayılmış ve sporcu sayısı da yıl bazında yaklaşık %30 oranında artış göstermiştir. Bu artış, spora verilen desteğin olumlu sonuçlarının önemli bir göstergesidir. Bakanlığımızın spor alt yapısı ve büyük spor destekçisi firmalarımız ile beraber 2020 Olimpiyatları’nın en büyük adayıyız. İnancım, ülkemizin, 2020 Olimpiyatları’nda ev sahipliğini başarıyla yapacağı yönündedir. Ülke olarak başarıyla gerçekleştirmiş olduğumuz 17. Akdeniz Oyunları da bunun bir göstergesidir” dedi.
 
Dünyada rüzgar sörfü yapan profesyonel sporcuların çatısı altında toplandığı Profesyonel Windsurf’çüler Birliği (Professional Windsurfers Association - PWA) Başkanı Jimmy Diaz da konuşmasında; “Windsurf hiçbir spora benzemeyen bir spor dalıdır. Hafif rüzgarların dinginleştirici ve sakinleştirici etkisinin sert rüzgarlar ve dev dalgaların getirdiği adrenalin patlamasıyla iç içe geçtiği paradoksal  bir duygu yumağıdır. Windsurf doğayla kurulan yakın dostlukla elde edilen başarıdır. Doğa ile uyum içinde çevreci bir spor olan Windsurf; insan duygularını da bir kaleydeskop gibi yansıtmaktadır. Alaçatı bu sporun Türkiye’deki simgesine dönüşmüştür. Alaçatı Belediyesi’nin verdiği destek ve Pegasus’un kesintisiz sürdürdüğü sponsorluğu sayesinde Alaçatı, 7 yıldır PWA’in değişmez evlerinden birine dönüşmüş ve her yıl PWA bünyesindeki yarışlarda en heyecan verici yarışların gerçekleştiği, Windsurf için dünyanın en  iyi merkezlerinden biri haline gelmiştir. PWA turu bünyesinde yarışan tüm Windsurf’çüler adına,  tüm bu destek için Alaçatı Belediyesi’ne ve Pegasus Hava Yolları’na teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.
 
Dünyanın en iyi sörf merkezlerinden biri olan Alaçatı'nın Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ise her sene gerçekleşen bu şampiyona ile ilçenin sörf dünyasındaki yerini sağlamlaştırdığının altını çizdi. Dalgıç, “Pegasus’a, Türkiye Yelken Federasyonu’na ve PWA’e böylesine büyük bir organizasyonu uzun yıllardır başarıyla gerçekleştirdiklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu yıl da Alaçatı’nın muhteşem rüzgarıyla unutulmaz bir şampiyona izleyeceğimizden eminim. Herkesi 19 -24 Ağustos tarihlerinde Alaçatı’ya bekliyoruz “ dedi. 
 
Haybat: “7 yıldır yaptığımız kesintisiz yatırımlarla Windsurf sporunun yaygınlaşmasına destek veriyoruz”
 
Şampiyonaya 7 yıldır sponsor olarak rüzgarın çocuklarının, Alaçatı’nın ve İzmir turizminin ve ekonomisinin büyük destekçisi olan Pegasus Hava Yolları’nın Genel Müdürü Sertaç Haybat konuşmasında PWA’e verdikleri desteği ve Pegasus’un Türkiye’de Windsurf sporuyla ilgi alanlarına özel turizmin gelişmesinde oynadığı lider rolü özetledi. Haybat; “Türkiye’de havacılığı değiştirdiğimiz gibi; spor başta olmak üzere birçok alanda değişimi başlatmak ve geliştirmek Pegasus Kültürü’nün bir misyonu olmuştur. Türkiye’de nispeten yeni ve gelişime açık bir spor dalı olan Windsurf; yaşayan, coşkulu, özgür doğasına rağmen kendi içinde bir o kadar da disiplin ve yoğun çalışma gerektiren bir spor dalı. Bu yapısıyla Windsurf’ü, Pegasus’a ve Pegasus’un marka vaadine oldukça uygun bir spor türü olarak görüyor ve 2007 yılından bu yana kesintisiz olarak destekliyoruz.
 
Dünyaca ünlü sporcuların 7 senedir ard arda Alaçatı’da yarışmalarını sağlıyoruz. Ayrıca bu yıl üçüncü yılına giren TYF iş birliği ile gerçekleştirdiğimiz Pegasus Windsurf Ligi ile yalnızca Alaçatı’da değil, tüm ülkede Windsurf sporuna olan ilginin artmasına katkı sağlamaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Pegasus Hava Yolları olarak, Windsurf’e verdiğimiz destek ile başta Alaçatı olmak üzere, Türkiye’nin yeni yeni sörfle tanışan Datça, Ayvalık, Zonguldak, Çanakkale gibi bölgelerinin “Windsurf Destinasyonu” olarak bilinirliğinin artmasında aracı oluyoruz. Böylece farklı bölgelerdeki kişiler için de sörf sporu ulaşılmaz olmaktan çıkıyor, sörfe olan ilginin artmasını sağlıyor ve yeni Windsurf’çülerin yetişmesine katkıda bulunuyoruz.” dedi. 
 
Windsurf sporuna kesintisiz destek verdiklerini belirten Haybat bu vesile ile İzmir ve bölge ekonomisine katkılarını da şu şekilde aktardı: “Dünyanın en önemli sörf sporcularının yarıştığı PWA Windsurf Dünya Kupası ile dünyadaki tüm sörf severlerin gözleri bu 1 hafta boyunca Alaçatı’ya çevriliyor. İstikrarlı desteğimizle İzmir, Çeşme ve özellikle Alaçatı ekonomisine ve turizmine de büyük katkı sağlıyoruz. Pegasus olarak, tıpkı Alaçatı’da gelişen spor turizmi gibi, ülkemizin pek çok bölgesinin de turizm konusunda, farklı spor ve özel ilgi alanlarına yönelik gelişebileceğini düşünüyoruz.” ifadesini kullandı. 
 
Türkiye’de Windsurf sporuyla uğraşanların sayısının da hızla arttığına dikkat çeken Haybat; “Tüm bu desteklerimiz ile inanıyoruz ki uçmayı herkes için kolaylaştırdığımız gibi Windsurf sporunun tanıtımına ve yaygınlaşmasına destek oluyoruz. Sörf alanında destek vermeye başladığımızdan bu yana bu alana duyulan ilginin artığını gözlemliyoruz. Federasyondan aldığımız bilgilere göre, Türkiye genelinde Windsurf sporuna gönül veren kayıtlı sörfçülerin sayısı son 5 senede ortalama %142 arttı. Bu rakam son 5 yılda kadın sporcularda  %99 artış ile 3.316’ya ulaşırken; erkeklerde %159 artışla 10.894’e ulaştı. Başta 19 Ağustos’tan itibaren rüzgar aşkına Alaçatı’da yarışacak PWA yarışçıları olmak üzere, herkese bol rüzgarlı günler diliyor, herkesi tüm dünyanın gözlerinin çevrildiği PWA Windsurf Dünya Kupası yarışları için Alaçatı’ya bekliyoruz.”dedi.
 
Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası Rüzgar Aşkına 19 Ağustos’ta Başlıyor
 
Sportworks organizasyonu ile Türkiye Yelken Federasyonu ve Alaçatı Belediyesi desteğiyle Alaçatı Beach Resort’ta 19-24 Ağustos arasında gerçekleştirilecek. 
 
4 Mayıs’ta Kore’de başlayan ve Erkekler kategorisinde 4, Kadınlar kategorisinde 2 ayaktan oluşan PWA Windsurf Dünya Kupası yarışlarında, Erkeklerde 3. ayak yarışları yapılacak. Kadınlar kategorisinde ise şampiyon bu yıl da Alaçatı’da belirlenecek.
 
Alaçatı’da 3. ayağı gerçekleşecek Erkekler kategorisinin şampiyonları Ekim ayında PWA Dünya kupasının dördüncü ve son ayağı olan Sylt’te belirlenecek.
 
Pegasus Airlines PWA Alaçatı yarışlarına, dünya’nın en iyi Slalom Windsurfçüleri’nden  efsane sporcu, 41 kez dünya şampiyonu olan Björn Dunkerbeck, beş kez üst üste dünya şampiyonluğu ünvanına sahip Antoine Albeau, dünya sıralamasında ilk sıralarda yer alan Julien Quentel ve Micah Buzianis, kadınlar kategorisinde ise geçen senenin birincisi Sarah-Quita Offringa, Karin Jaggi ve Valerie Arrighetti  gibi windsurf ustaları başta olmak üzere dünyanın en iyi sörf yarışçıları katılıyor. Milli windsurfçülerimiz Çağla Kubat ve Dilara Uralp gibi isimler de 55.000 €’luk ödül için mücadele edecek. 
 
Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası’nda  yarışlar, 19 Ağustos Pazartesi günü Alaçatı Beach Resort’ta kayıt işlemleri ile başlayacak, hafta boyunca devam edecek ve  24 Ağustos Cumartesi günü ödül töreni ile sona erecek.
 
1.20130730124959.jpg
 
2.20130730125014.jpg
 
3.20130730125029.jpg
 
4.20130730125050.jpg
 
5.20130730125109.jpg
 
erkekler.jpg
 
kadinlar.jpg
 
Haber ve Fotoğraflar: Buğse Naz Biricik - Semra Özaskan 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim