• BIST 9049.03
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Qatar Airways uçuş ağını genişletiyor

Qatar Airways uçuş ağını genişletiyor
Doha merkezli Qatar Airways, 7 Eylül 2015 tarihinden itibaren Afrika ve Hindistan uçuş ağını genişleteceklerini açıkladı.


Yılın en iyi havayolu şirketi ödülünü alan Qatar Airways, Eritre’nin başkenti Asmara ve Bangladeş’in başkenti Dakka uçuşlarının sıklıklarını arttırarak uçuş ağını hızla genişletmeyi planlıyor.

7 Eylül 2015 tarihinden itibaren Doha – Asmara ve 9 Aralık 2015 tarihinden itibaren ise Doha – Dakka uçuşları ile özellikle Kuzey Amerika, Avrupa’dan gelen yolcular için daha fazla bağlantı seçeneği sunulacak.

Doha - Dakka uçuşlarının artması ve uçuşların 30 adet Business Class ve 275 adet Ekonomi Sınıfı koltuk sunan Airbus 330 – 300 model olmasıyla birlikte bu rotada kapasite %40 arttırılmış olacak. Asmara rotası için ise, 12 adet Business Class ve 132 adet Ekonomi Sınıfı koltukları bulunan Airbus A320 modeli uçaklar hizmet verecek. Asmara uçuşlarının sayısındaki artış, Aralık 2014 tarihinde Eritre’ye yapılan ilk uçuşların başlamasından sadece dokuz ay sonra olması ile bu rotaya olan talepteki büyük bir artışın göstergesi olarak belirtiliyor.

Qatar Airways Grup CEO’su Mr. Akbar Al Baker, uçuş ağının genişlemesi ile ilgili: “Qatar Airways müşterilerine sunduğu beş yıldızlı hizmeti sürekli olarak iyileştirmeyi taahhüt etmektedir ve uçuşlardaki bu artışlar bu popüler rotalara talepteki artışının bir sonucu olarak gerçekleşti. Dünya genelindeki müşterilerimize, sektörün en genç filosu ve Doha’daki son teknoloji ile donatılmış Hamad Uluslararası Havalimanı aracılığı ile Eritre ve Bangladeş bağlantıları sağlamaktan dolayı son derece memnunuz.”  dedi.

Sadece 18 yıldır faaliyette olan Qatar Airways bu süre içinde oldukça hızlı bir büyüme gösterdi ve şu anda 163 uçaktan oluşan modern filosu ile iş ve tatil amaçlı seyahat edenler için Avrupa, Orta Doğu, Afrika, Asya Pasifik, Kuzey Amerika ve Güney Amerika’da 151 noktaya uçuşlar gerçekleştiriyor. Bu seneki Skytrax Ödülleri’nde Qatar Airways Yılın Havayolu Şirketi, En İyi Business Class Koltuğu’na Sahip Havayolu Şirketi ve Orta Doğu’nun En İyi Havayolu Şirketi seçildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim