• BIST 9091.19
  • Altın 2324.868
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.9603
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Qatar Airways'ten Pakistan'a yardım eli

Qatar Airways'ten Pakistan'a yardım eli
Qatar Airways, Pakistan’daki yıkıcı selden etkilenenler için toplanan yardımları en yeni uçakları ile Amerika Birleşik Devletleri’nden getirdi.

KATAR’DAN PAKİSTAN’A YARDIM ELİ

Qatar Airways, Pakistan’daki yıkıcı selden etkilenenler için toplanan yardımları en yeni uçakları ile Amerika Birleşik Devletleri’nden getirdi.

Yardımlar Qatar Airways’in Seattle’dan doğrudan Doha’ya gelen 22. Boeing 777 uçuşu ile 14 saatlik bir yolculuğun ardından ulaştı. Qatar Airways, Boeing ve kar amacı gütmeyen iki kuruluş (AmeriCares ve International Medical Corps) Amerika Birleşik Devletleri’nden insani yardımları getirmek için işbirliği yaptı.

Yük ambarından havayolu şirketinin en yeni 777-300 Extended Serisi uçağına yaklaşık 35,000 pound’luk tıbbi malzeme ile ilaç yüklendi. İnsani yardımlar Doha’dan İslamabad’a üç ayrı Qatar Airways ticari uçuşu ile ulaştırılacak. Bu uçuşlardan ilki bugün yapılacak. Pakistan’ın başkentine ulaştıktan sonra yardımlar ülkede selden etkilen bölgelere yerel yardım kuruluşları ve gruplar tarafından dağıtılacak.

Bu teslimatı, ülkede milyonlarca insanın etkilendiği Pakistan’da selin meydana geldiği zamandan beri Qatar Devleti’nden gönderilen acil yardım paketleri de izliyor. Son sevkiyattaki yardım malzemelerinin çoğunluğunu sağlıkla ilgili malzemeler ve tıbbi sarf malzemeleri oluşturuyor. Ayrıca reçeteli ilaçlar ve hijyen kitleri de gönderilen malzemeler arasında.

Qatar Airways, Pakistan’daki insanlara malzeme ve yardım paketlerinin taşınmasında kaynaklarını gönüllü olarak kullandırarak ve Qatar ile arada hayati öneme sahip bir yardım köprüsü oluşturmak için yerel yardım kuruluşları ile birlikte çalışıyor onlara karşı sorumluluğunu samimi bir şekilde yerine getiriyor.

Qatar Airways CEO’su Akbar Al Baker Pakistan’daki insanları etkileyen yıkımın son derece trajik olduğunu ifade etti ve sözlerine şöyle devam etti: “Bir havayolu şirketi olarak en çok ihtiyaç duyulan yardımları ülkeye taşımak bizim sorumluluğumuz. Ortaklarımız ile birlikte hayatları trajik şekilde etkilenen insanlar için bir fark yaratmayı umuyoruz.”

Kaynak: Ucusrotasi.com

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim