• BIST 9079.97
  • Altın 2323.82
  • Dolar 32.3831
  • Euro 34.8459
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

QIA, TAV hisseleri için yakın markajda

QIA, TAV hisseleri için yakın markajda
Vinci ve Carlyle Group ile beraber hareket eden Qatar Investment Authority, TAV'ın yüzde 40 alımı için en güçlü adaylar.

QIA, TAV hisseleri için yakın markajda

Fransız inşaat ve taahhüt şirketi Vinci ve Carlyle Group ile beraber hareket eden Qatar Investment Authority'nin TAV'ın yaklaşık yüzde 40 hissesinin alımı için en güçlü adaylar olduğu bildirildi.

Konuya yakın bir kaynak Reuters'a verdiği bilgide, "Yatırımcılar TAV'ın yüzde 40 hissesini almak için görüşüyorlar. İşlem sonuçlanırsa, yüzde 40 yabancı yatırımcıya satılacak, Tepe İnşaat ve Akfen Holding'in payları yüzde 8'er olacak, Sera Yapı Endüstri de yüzde 4'lük payını koruyacak" dedi.

Kaynaklar, TAV Havalimanları Holding'in toplam değerinin yaklaşık 2 milyar dolar üzerinden hesaplanacağını söylediler.

Diğer bir kaynak, "Vinci'nin daha ön planda olduğunu biliyoruz çünkü TAV hissedarlarının tercihi stratejik ortaktan yana" dedi.

Başka bir kaynak, "Vinci'nin daha ön planda olduğunu biliyoruz ancak sadece onlarla görüşülmüyor, Carlyle Group ile birlikte hareket eden Katarlılarla da görüşmeler sürüyor, onlar da oldukça istekliler" dedi.

Sürece yakın bir kaynak 17 Ocak'ta Reuters'a yaptığı açıklamada, hisse satış sürecinin Şubat sonuna kadar netleşebileceğini söylemiş ve "Tepe ve Akfen Grubu, TAV'dan kesinlikle tamamen çıkış yapmayacak, ancak kısmi hisse satışı olabilir. Uygun fiyat olursa süreç Şubat ayı sonuna kadar netleşir, fiyat uygun olmazsa satış gerçekleşmeyebilir" demişti.

Tepe İnşaat ve Akfen Holding'in sahibi bulundukları TAV Havalimanları Holding ve TAV Yatırım Holding hisseleri ile ilgili her türlü stratejik alternatifin tespiti ve değerlendirmesi amacıyla, Eylül ayı sonunda yatırım bankası Credit Suisse ile yetkilendirme sözleşmesi imzalamıştı.

TAV Havalimanları Holding'de, Tepe İnşaat'ın yüzde 26.06, Akfen Holding'in yüzde 26.12, Sera Yapı Endüstri'nin ise yüzde 4.03 hissesi bulunuyor. Şirketin halka açık kısmı yüzde 40.28 iken halka açık olmayan hisse payı yüzde 3.52 seviyesinde bulunuyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim