• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Quattro'dan denizde devremülk dönemi

Quattro'dan denizde devremülk dönemi
Turizme, 'Kadın kaptanlı mavi tur' konseptini getiren Quattro firması, şimdi de 'denizde devremülk' sistemini başlatıyor.

En iyisi arkadaşın teknesi dönemi bitti, şimdi moda 'denizde devremülk'

Turizme, 'Kadın kaptanlı mavi tur' konseptini getiren Quattro firması, şimdi de 'denizde devremülk' sistemini başlatıyor. Tekne için para harcamak istemeyenlere, tekneler devremülk sistemiyle satıyor. 5 yıllık satın almanın fiyatı 75-150 bin euro arasında...

Geçen yıl AKŞAM Gazetesi'nin 'kadın kaptanlı tesettur turları' haberi ile gündeme gelen yat firması Quattro, bu sene Türk turizm sektörüne bir yenilik daha getirdi. Türkiye'de yaygın olan, 'en iyi tekne arkadaşımın teknesidir' mantığıyla, vergisi, bakımı nedeniyle tekne almaya çekinen, ancak her yıl mavi tura çıkmadan da duramayanlar için 'denizde devremülk' sistemini başlattı.

Quattro Yatçılık'ın sahibi Sedat Aktaş, tekne satın almanın her koşulda verimli bir yatırım olmadığını belirterek, 'Bir işadamı tatile yılda en fazla 1 ay ayırabiliyor. Bu bir ayın da ancak 1-2 haftasını denizde geçirebiliyor. Tekne ise minimum 500 bin dolarlık bir yatırım. Senede 1-2 haftayı denizde geçirmek için 500 bin doları tekneye yatırmak çok mantıklı değil. Üstelik, olay 500 bin'i yatırmakla da bitmiyor. Personel bulmak ve onun masraflarını üstlenmek gerekiyor. Tabii bir de bakım olayı var. Ki bu da minimum 15-20 bin euro. Yani, personeli vergisi, bakımı derken bir teknenin yıllık masrafı durduğu yerde 50 bin euro'ya geliyor' diye anlatıyor.

Denizde Niye Olmasın

Bu fikirden yola çıkarak, Avrupa'da uygulanmakta olan 'denizde devremülk' sistemini uygulamaya koyduklarını söyleyen Aktaş, şöyle devam etti: 'Her yıl düzenli olarak tekne kiralayan bir aile, tekne satın almayı düşünüyordu. Erkek tekne almayı isterken, kadın şiddetle karşı çıkıyordu. Bize, 'Yazları sizden tekne kiralayalım' önerisiyle geldiklerinde, 'karada devremülk oluyor, denizde niye olmasın diye düşündüm' ve böyle bir yola çıktık. Müşterimiz sonra 'Beni milyon dolarlık yükten kurtarırsınız' diye teşekkür etti.'

5 Yıllık Kiralama 75 Bin Euro

Quattro Yatçılık bünyesinde 3 tekne bulunduğunu söyleyen Sedat Aktaş, 3 kamaralı teknenin yılda bir hafta 5 yıllık kiralama fiyatının 40 bin-60 bin euro; 4 kabinli 25 metrelik teknenin 5 yıllık fiyatının 75 - 90 bin euro; 35 metrelik teknenin ise 5 yıllık kiralama fiyatının 100-150 bin euro arasında değiştiğini belirtti. Personel hizmetleri de ücretin içinde. havaalanı transferi ise ücretsiz.

Aşçılar Gurme Okuluna Gitti

Sedat Aktaş, 3 milyon euro yatırımla Quattro Yatçılık bünyesindeki 35 metrelik tekneyi şöyle anlattı: "İtalyan Bugari marka bir yat, bir salonu, güneşlenme terasları ve özel saunası var. Aşçılar İzmir'de gurme okuluna gitti. Zeytinyağlılar ve Akdeniz yemeklerinde uzmanlar.  Kaptanlar yüksek okul mezunu. Kadın kaptan ve personel alternatifi var. Kadın personel ailenin çocukları ile de ilgileniyor. Güneşlenirken soğuk havlu servisi yapılıyor. Balık bıçağından kahve takımına kadar her şey bulunuyor. DVD, internet, uydu ve tüm TV kanalları mevcut" dedi. 

İşi Çıkıp Gidemeyen de Karlı

40 ailenin şimdiden devremülk sistemine girdiğini söyleyen Aktaş, 'Bu yaz için yüzde 40'lık bir ön rezervasyonumuz var. Ayrıca devremülk satın alıp, daha sonra işi çıktığı için gelemeyecek misafirmerimizi de mağdur durumda bırakmak istemedik. Geliştirdiğimiz sistemle o sene, kiraladıkları tarihler arasında gelemeyecek olan misafirler de zarar etmeyecek, aksine karlı çıkacaklar. Çünkü biz onların yerine tekneyi kiralayıp, parayı da kendilerine takdim edeceğiz' dedi.

Kaynak: Akşam

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim