• BIST 9687.5
  • Altın 2501.693
  • Dolar 32.5898
  • Euro 34.8621
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Queen Elizabeth, Marmaris'e geldi

Queen Elizabeth, Marmaris'e geldi
Marmaris'e, bin personeli bulunan 'Queen Elizabeth' kurvaziyer gemisiyle, 2 bin 547 turist geldi. Yolculardan bir kısmı günübirlik bölge turlarına katılırken, bir kısmı da ilçeyi gezdi.

İngiltere Kraliçesi'nin adını taşıyan dünyanın en büyün kruvaziyerlerinden "Queen Elizabeth" ilk defa Marmaris'i ziyaret etti. Rotasını Marmaris’e kıran dünyanın en büyük kruvaziyerlerinden Queen Elizabeth adlı yolcu gemisi ilçede ilgi odağı oldu.

Çıktığı mavi yolculukta Rodos Adası ziyaretinden vazgeçerek rotasını Marmaris’e kıran dünyanın en büyük kruvaziyerlerinden Queen Elizabeth adlı yolcu gemisi ilçede ilgi odağı oldu.

Ege ve Akdeniz’in önemli turizm merkezlerinden Marmaris sürpriz ziyaretçisi Kraliçe Elizabeth’i konuk etti. Öğle saatlerinde körfeze giriş yapan Bermuda bayraklı dev yolcu gemisi Queen Elizabeth limana demirledi. Kılavuz kaptan eşliğinde limanın büyük rıhtımına yanaştırılan gemi, ilçedeki yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekti. Çok sayıda kişi Kraliçe Elizabeth ile hatıra fotoğrafları çektirdi. Yolcu gemisinde, çoğu İngiliz ve Amerikalı 3 bin yolcu ve bin mürettebat bulunuyor. Gümrük işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte turistler, gruplar halinde gemiden ayrıldı. Hava çok sıcak olmasına rağmen Yat Limanı ve Kordon Caddesi’nde yürüyüş yapan turistler, deniz kenarındaki restoran ve kafeteryalarda oturarak zaman geçirdi. Bazı turistler Marmaris Kapalı Çarşısı’nı gezerek alışveriş yaptı. Kapalı Çarşı esnafı, ilçeye gelen yolcu gemilerinin otobüslerle başka turizm merkezlerine taşındığını bu yüzden iş yapamadıklarından yakındı.

Dünyanın en lüks gemisi olarak tasarlanan ve 2010 yılında yapımı tamamlanarak seferlerine başlayan Queen Elizabeth, 295 metre boyunda, 92 bin groston ağırlığında. Dev gemide 42 kral dairesi olmak üzere bin 234 oda ve 700 balkon bulunuyor. Kral daireleri ve lüks kamaraların musluklarının altın kaplama olduğu, geminin koridorlarını 2. Elizabeth’?in resimleri ve kraliyet ailesine ait antikaların süslediği görüldü. Gemide bir gazino, 5 restoran, 3 bar, bir sinema salonu, ikisi kapalı üç yüzme havuzu, 4 alışveriş merkezi, spor, güzellik ve balo salonları yer alıyor.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim