• BIST 9057.24
  • Altın 2299.873
  • Dolar 32.3145
  • Euro 35.0998
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Rahmi Koç, Pier Yat Limanı'na talip oldu

Rahmi Koç, Pier Yat Limanı'na talip oldu
Ünlü işadamı Koç'un, Konak Pier'in yanında bulunan Pasaport Dalgakıranı'na inşa edilmesi planlanan marina için her türlü yatırıma hazır olduğu açıklandı.

Rahmi Koç, Pier Yat Limanı'na talip oldu

Ünlü işadamı Koç'un, Konak Pier'in yanında bulunan Pasaport Dalgakıranı'na inşa edilmesi planlanan marina için her türlü yatırıma hazır olduğu açıklandı.

Ülke çapında 12 marina işleten Koç Grubu'nun, Konak Pier'in yan kısmındaki Pasaport Dalgakıranı'na yapılmak istenen 400 ila 600 yat kapasiteli marinaya talip olduğu ortaya çıktı. Koç Grubu bünyesindeki Siemens'in 35 yıl bölge müdürlüğünü yapan Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Aykut Güsar, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç ile yaptıkları özel görüşmenin ayrıntılarını açıkladı. Rahmi Koç'un, Pier'in yan kısmındaki marina projesi ile ilgili kendisine tam yetki verdiğini belirten Güsar, "Rahmi Koç, marinanın işletmesi ile ilgili her türlü teklife açık olduklarını belirterek benden konuyu ve nasıl bir bürokrasi yolu izleneceğini araştırmamı istedi. Rahmi Koç adına konuşuyorum. Koç Grubu yat limanı için her türlü yatırıma hazır" dedi.

AVAM PROJE

Koç Grubu'nda 35 yıl çalışan ve 1988'de Koç İzmir Lobisi'ni kuran İşadamı Aykut Güsar, Pasaport Dalgakıranı konusunu Rahmi Koç ile ilk olarak geçtiğimiz Temmuz ayında Altınyunus Otel'de konuştuklarını söyledi. Koç Grubu şirketleri yöneticilerinin geleneksel olarak buluştuğu yemekte konuyu gündeme getirdiklerini söyleyen Güsar, "Rahmi Koç'a, Pasaport Dalgakıranı'na Koç Grubu olarak bir yat limanı yapabileceklerini ilettim. Kendisi de bana bu konuda tam yetki verdi.

Daha sonra Rahmi Koç ile defalarca telefon görüşmesi yaptığım. Şu anda avam proje hazırlama aşamasına geldik. Burası yatırımcıya açılacaksa Koç Grubu talip. Rahmi Koç, yap-işlet-devret, kiralama ya da farklı bir yöntemle marinayı hayata geçirmeye hazır olduklarını açıkça beyan etti. Artık burası ekonomiye ve hayata kazandırılmalı. Oraya yapılacak bir yat limanı, tüm Konak ve İzmir'in kaderini değiştirecektir" diye konuştu.

Pasaport Dalgakıranı'nın sahibinin kim olduğu konusunda sıkıntı yaşadığını, tüm uğraşlarına rağmen bir muhattap bulamadığını belirten Güsar, bu karışıklığı da son verilmesi gerektiğini belirterek, "Buranın İZMER, Denizcilik İşletmeleri, Maliye Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi gibi 5 tane sahibi var. Ama muhattabımız yok. İZMER haricinde kiminle görüştüysek 'biz tam yetkili değiliz' yanıtını alıyoruz. Kurumlar, ilgili bir karara varmalı" dedi.

YETKİLİ BİZİZ

Konak Pier'in işletmecisi İZMER A.Ş. yetkilileri, 2009'da marina projesinin ön izin aşaması için Ankara'ya müracaat ettiklerini belirterek, "Pasaport Dalgakıran'ı, İZMER'e tahsislidir. Şirketimiz alanda yat limanı yapmak üzere ön izin işlemlerini 2009'da başlatmış, pek çok kuruldan olumlu yanıtlar alınmıştır. Bürokratik süreç devam etmektedir. Bu süreç tamamlandıktan sonra uygulama imar planları yapılacak ve inşaat sürecine girilecek. İZMER olarak bölgede bir marina yapma sürecini başlatmış durumdayız. Şu aşamada dahi marinanın işletmesi için resmileşmeyen çok sayıda firma müracaatı var. Biz şirket olarak tekliflere açık olduğumuzu, yatırım yapmak isteyen kuruluşlara kapımızın açık olduğunu ifade etmek isteriz." dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim