• BIST 9727.71
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C

Ramazan Foça'da sahil turizmini etkiledi

Ramazan Foça'da sahil turizmini etkiledi
Ramazan ayının son yıllarda yaz aylarına denk gelmesi genelde yerli turiste hizmet veren sahil beldelerini olumsuz etkiliyor.
Ramazan ayının son yıllarda yaz aylarına denk gelmesi genelde yerli turiste hizmet veren sahil beldelerini olumsuz etkiliyor. Bu durumdan ekonomik anlamda olumsuz etkilenen turizm beldelerinden bir tanesi de İzmir'in Foça ilçesi oldu. Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Foça'ya gelen günübirlikçi yerli ve yabancı turist sayısında ciddi düşüş yaşandı. Bir hafta öncesine kadar günün hemen her saatinde 'iğne atsan yere düşmez denilecek' düzeyde bir kalabalığa sahne olan Foça plajlarında, Ramazan ayı ile birlikte yoğunluk azaldı. 
 
Son yıllarda Ramazan ayının turizm sezonuna denk gelmesiyle birlikte, özellikle turizme yönelik işletmelerin olumsuz etkilendiği, ancak durgunluğun ramazan ayının ilk haftasının ardından sona erdiğini anlatan Foça Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Günal Menemenli, şöyle konuştu: "Mübarek Ramazan ayı dayanışmanın, bereketin ve huzurun adıdır. Bu noktada biz ticari kayıpları göz önünde bulundurarak böylesine kutsal bir aya sitem edemeyiz. Burada yapılması gereken 'Ramazan ayına rağmen İzmir ve Manisa gibi metropollerden insanların Foça'ya gelmelerini nasıl sağlarız' diye düşünüp, bu yönde çalışma yapmaktır. Örneğin iftar sonrası düzenlenecek çeşitli eğlencelerle ilçemize bir hareketlilik sağlanabilir. Ayrıca, Ramazan ayı nedeniyle olumsuz etkilenen esnafın, bu olumsuzluğu en asgari şekilde bertaraf edebilmesi için de Foça'nın Ramazan bayramına ve bayram tatiline en iyi şekilde hazırlanıp Çeşme, Didim gibi sahil beldelerine giden tatilcilerin tercihlerini Foça'dan yana kullanmaları adına herkesin dikkatini buraya toplayacak çeşitli tanıtım ve etkinlik çalışmaları yapmalıyız." 
 
Yerli turist öncelikli
 
Ramazan ayının Foça'da turizme hizmet veren işletmeleri olumsuz etkilediğini ifade eden turizm işletmecisi ve Foça Genç İş Adamları Derneği Kurucu Başkanı Taner Acar ise, şunları söyledi: "Foça maalesef yerli turiste yönelik hizmet veren bir ilçedir. Hal böyle olunca Foça'nın Ramazan ayından olumsuz etkilenmesi gayet doğaldır. Zira Foça, bugün yabancı turist anlamında yüksek bir potansiyele sahip bir belde konumunda olmuş olsaydı, şimdi burada Ramazan ayının Foça'yı etkileyip etkilemediğini konuşmuyor olurduk. Bu anlamda Foça ve benzeri ilçeler bu yıl çok geç kalmış olsalar da seneye Ramazan ayında beldelerine yabancı turist getirmeye yönelik projeler üretmek zorundadır diye düşünüyorum." 
 
Ülke genelinde sorun var
 
Foça'da günübirlik gezi teknesi işleten Fazlı Dağlı da, Ramazan ayı ile birlikte Foça'da gözle görülen ekonomik düşüşün Ramazan ayı öncesinde de yaşandığına dikkat çekerek, şöyle konuştu: "İlçemiz turizminde yaşanan düşüşü sadece Ramazan ayı ile bağdaştırmak doğru değildir. Çünkü yalnız ilçemizde değil maalesef ülkemiz genelinde bir sorun vardır. Bu sorunun kaynağı Gezi Parkı olaylarıdır. Gezi olayları nedeniyle ülkemizi tercih etmeyen yabancı turist sayısı ülkemizde her yıl milyonlarca turisti ağırlayan tatil kentlerinde hissedilmese de, Foça gibi az sayıda yabancı turiste hitap eden beldeler de hissedilmektedir. Bu anlamda bu yıl ilçemize gelen yabancı turist sayısında düşüş olmasaydı, Ramazan ayının turizme getirdiği durgunluk bizleri çok fazla etkilemezdi."
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim