• BIST 9789.49
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Ray otobüsler Tavşanlı ilçesine ulaştı

Ray otobüsler Tavşanlı ilçesine ulaştı
Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, Eskişehir-Ankara arasında karşılıklı işletilen Yüksek Hızlı Tren'e (YHT) bağlantılı ray otobüs seferlerinin başlaması dolayısıyla tören yapıldı.

Ray otobüsler Tavşanlı'ya ulaştı

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, Eskişehir-Ankara arasında karşılıklı işletilen Yüksek Hızlı Tren'e (YHT) bağlantılı ray otobüs seferlerinin başlaması dolayısıyla tören yapıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdür Yardımcısı İsmet Duman, hızlı tren vagonlarının üretimini de yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Vali Kenan Çiftçi, Kütahya'dan gelen ilk ray otobüsün Tavşanlı Garı'nda karşılanmasının ardından düzenlenen törende, birlik ve beraberlikle güzel işler yapmaya başladıklarını bildirdi.

Ankara'da, TCDD Genel Müdürlüğüne müracaat etmelerinden 1 ay sonra ilk ray otobüsün Tavşanlı'ya geldiğini belirten Çiftçi, kendilerine halkın taleplerini ileten Tavşanlı'nın yöneticilerine teşekkür etti.

Duman ise son yıllarda demiryollarında büyük yatırımlar yapıldığını ifade etti.

Yatırımların, kalite, hız ve konforun artması, daha iyi hizmet verilmesi anlamına geldiğini anlatan Duman, ''Genel Müdürlüğümüz, üretime de önem veriyor. Hızlı tren vagonlarının üretimini de yapmayı hedefliyoruz. Demir yollarındaki gelişmeler, bu sektörde eleman ihtiyacını da ortaya çıkaracaktır. Bu konuda üniversitelerde öğrenci yetiştirilebilmesi için programlar açılabilecektir'' dedi.

-Tavşanlı'dan Ankara'ya trenle seyahat 3 saat 50 dakika-

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, YHT bağlantılı ray otobüsle Ankara'ya demiryoluyla ulaşım süresinin 3 saat 50 dakikaya indiğini belirtti.

Ray otobüsü sayesinde Eskişehir-Ankara arasında çalıştırılan YHT'den Tavşanlı ve Kütahya'da yaşayanların da yararlandığını anlatan Kavuncu, ''Ray otobüs ve YHT, yapılacak çalışmalarla Tavşanlı'nın tanıtımına da önemli katkı sağlayacak. Tavşanlı bir çıkmaz sokak olmaktan kurtulacak. Ayrıca, Tavşanlı-Gökçedağ-Nusratlar arasındaki 110 kilometrelik son etap demiryolunun yenilenmesinin ardından Kütahya-Balıkesir bölgesel tren seferleri yeniden başlatılacak'' diye konuştu.

AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal da bir memleketi sevmenin ölçüsünün, oranın insanlarını her şeyin en iyisine layık görmekten geçtiğine işaret ederek, yeni hızlı tren hatlarının hizmete girmesiyle ülkenin dört bir yanının örümcek ağı gibi demiryollarıyla donatılacağını anlattı.

TCDD 7. Bölge Müdürü Enver Timurboğa, Tavşanlı'nın, 1929 yılında demiryoluyla tanışan şanslı ilçelerden biri olduğuna dikkati çekerek, Eskişehir–Kütahya-Balıkesir YHT projesinin alt yapısının hazırlanmaya başlandığını kaydetti.

Konuşmaların ardından halk oyunu gösterisi sunuldu ve ray otobüsün Kütahya'da uğurlanmasıyla tören sona erdi.

Yarından itibaren her gün Tavşanlı'dan saat 06.40'ta hareket edecek ray otobüs, Kütahya'dan 07.32'de yola çıkarak Eskişehir'e 08.48'de ulaşacak. Ray otobüsten inecek yolcular, Eskişehir'den 09.00'da hareket edecek YHT ile Ankara'ya ulaşabilecek.

Ankara'dan saat 18.00'de hareket edecek YHT ile Eskişehir'e gelecek yolcular ise Eskişehir Garı'ndan 19.40'ta kalkacak ray otobüsüyle Kütahya'ya varacak. Kütahya Garı'ndan 21.01'de sefere başlayacak ray otobüs, 21.48'de Tavşanlı'da olacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim