• BIST 9693.46
  • Altın 2509.616
  • Dolar 32.5735
  • Euro 34.7645
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Raylı Sistemler öğrencileri Avrupa yolunda

Raylı Sistemler öğrencileri Avrupa yolunda
Malatya Şehit Kemal Özalper Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Avrupa’da Alimünotermit Ray Kaynağı İşlemleri Eğitimi” projesinin yolculuk hazırlığı ve veli bilgilendirme toplantıları yapıldı.

Şehit Kemal Özalper Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2014 Avrupa Birliği Mesleki Eğitim Programı ERASMUS + Projeleri çerçevesinde kabul edilen, “Avrupada Alimünotermit Ray Kaynağı İşlemleri Eğitimi” Adlı projesi ile Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde yer alan Dorsten kentine gitmeye hazırlanıyor.

Raylı sistemler alanında temel düzeyde mesleki eğitim almakta olan öğrencilerin, ülkelerarası staj ve çalışma ziyareti olarak adlandırılabilecek hareketlilik faaliyetine; toplam 45 öğrenci katılacak.

Proje Koordinatörü Fikret Nurettin Kapudere, ekonomik ve güvenli taşımacılık olan demiryolu taşımacılığının Almanya’daki uygulamalarını incelemeye gideceklerini belirterek, “Demiryolu ulaşımı; güvenli, hızlı ve ekonomik olması yanında şehirleşme ve sanayileşmenin getirdiği yoğun trafik ve çevre kirliliği gibi sorunların çözümü için de önemli bir alternatiftir. Tüm dünyada raylı sistemlerin kullanıldığı ulaşım araçları hızla gelişmektedir” dedi.

Raylı sistemler ulaşımında önemli bir yere sahip olan Devlet Demiryolları’nın yeni raylı sistemlerin inşasını ve işletme personelinin çağdaş uygulamalarla yetiştirilmesini bir zorunluluk olarak gördüğünü ifade eden Kapudere, “Bu çerçevede ülkemizin ihtiyacı olan raylı sistem işletmeciliği elemanlarının yetiştirilmesi için meslek liseleri bünyesinde yeni programlar açılmıştır. 2009-2010 Eğitim öğretim yılından itibaren Malatya’da Okulumuz Şehit Kemal Özalper Anadolu Meslek Lisesi Bünyesinde Raylı Sistemler Teknolojileri alanı İşletme ve İnşaat dalları üzerinden öğrenci kabul etmeye başlamıştır” diye konuştu.

Kapudere, “Alanımızda okuyan öğrencilerin Avrupa’daki demiryolu uygulamalarını yerinde takip etmelerini ve eğitilmelerini sağlamak için Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen Erasmus + programları çerçevesinde projeler hazırlıyoruz. Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansına bizlere bu imkanı tanıdığı için teşekkür ederiz, öğrenci ve öğretmenlerimize iyi yolculuklar ve başarılar dileriz” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim