• BIST 9149.89
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Recep Altepe, Temel Kotil'i ziyaret etti

Recep Altepe, Temel Kotil'i ziyaret etti
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın diğer şehirler ve dünya ile hava yolu bağlantısının sağlanması maksadıyla THY Genel Müdürü Temel Kotil’i ziyaret etti...

 

THY Genel Müdürü Temel Kotil, “Bursa’nın bir müjde beklediğini biliyorum. Henüz somut bir gelişme olmasa da bu konuda çalışmalarımız sürüyor” dedi.
 
Kara yolu, raylı sistem, deniz seferleri ve deniz uçağı seferleri yatırımlarını peş peşe hizmete alan Büyükşehir Belediyesi, hava yolu ağının genişletilmesi yönündeki çalışmalara hız verdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Valiliği tarafından Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın desteği ve MÜSİAD başta olmak üzere tüm iş adamlarının faal rol almasıyla ‘Bursa Havayolları Şirketi’nin kurulmasına yönelik çalışmalar devam ederken, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de Türk Hava Yolları nezdinde temaslara ağırlık verdi. Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil’i ziyaret eden Başkan Altepe, hava yolu ulaşımı konusunda Bursa’nın beklentileri ve kentin turizm potansiyeli hakkında bilgiler verdi.
 
Bursa Havayolları’nın kurulması yönündeki çalışmaların koordinasyonunu yürüten MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Hasan Çepni, Buruluş Genel Müdürü Levent Fidansoy ve BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş’ın da katıldığı ziyaretin sonunda açıklama yapan THY Genel Müdürü Temel Kotil, Bursa’nın beklentilerini bildiğini söyledi. Bursa’nın İstanbul ve Ankara bağlantılı uçuşlarda sorun yaşadığını kaydeden Kotil, “Bursa’nın bizden bir müjde beklediğini biliyorum. Gerek ülkenin doğusuna gerekse Avrupa’ya bağlantı noktasında somut bir gelişme olmasa da çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de Bursa’nın gerek Anadolu gerekse dünya ile hava bağlantısının ancak THY ile ortak çalışma sonucu sağlanabileceğini kaydetti. Bursa İstanbul arasında deniz uçağı seferleriyle hava ulaşımı konusunda ilk adımı attıklarını hatırlatan Başkan Altepe, “Hava ulaşım ağının genişletilmesi için bundan sonra ne gibi adımlar atabiliriz, neler yapılmalı bunları istişare etmek amacıyla THY Genel müdürümüzü ziyaret ettik. İlerine yapılacak ortak projelerin altyapısını başlatmış olduk” diye konuştu.
 
Ziyaretin sonunda Başkan Altepe, THY Genel Müdürü’ne el yapımı Bursa bıçağı hediye ederken, Kotil de Başkan Altepe’ye uçak maketi verdi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim