• BIST 9113.63
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Red Bull'da Lamb ilk zaferini kazandı

Red Bull'da Lamb ilk zaferini kazandı
Malezya’da aşırı sıcak havada düzenlenen Red Bull Air Race Dünya Şampiyonası'nda İngiliz pilot Nigel Lamb, Avusturyalı Hannes Arch’ı geride bırakarak kariyerinin ilk zaferini kazandı.

Üç kıtadaki yedi ülkede durakları olan sekiz yarışlık dünya şampiyonasının üçüncü raundunun ardından Arch ikinci olmasına rağmen 30 puanla genel klasmanda liderliğe yükseldi. 15 yarışlık podyum serisi kesintiye uğrayan Bonhomme 25 puanla genel klasmanda ikinci sırada yer alırken Lamb ise 17 puanla üçüncülüğe çıktı.

Kariyerinde beş yıl önce bir gösteri pilotu olarak tropik kuşaktaki Malezya’yı turlamış olan ve hala ülkede büyük bir popüleriteye sahip olan Lamb, Putrajaya Gölü'nün kıyılarından yarışı izleyen yerel hayranlarına nemli göklerde olağanüstü bir uçuş gösterisi sundu. 40 dereceye yaklaşan sıcaklıktan yılmayan Lamb, son dört yarışında, yüksek hızlı, düşük irtifalı parkurda serinkanlı bir şekilde uçtu ve 1 dakika 15,023 saniyelik bir süreyle günün en hızlı geçişini yaptı. Hall ise 1:15,691 süreyle az farkla bitirirken, Arch daha da az farkla 1:15,597 süreyle yarışı tamamladı.

Yedi yıllık kariyerinde girdiği 43 yarışta beş kere ikincilik elde etmiş olan Lamb kazandığı zaferden sonra gözyaşlarını tutamayarak, “Bu duyguyu yaşayacağımı hiç düşünmüyordum. Bu harika bir duygu. Yedi yıldan ve birçok iniş çıkıştan sonra nihayet emeğimin karşılığını aldım” dedi.

Son dörde kalan, son pilot olan Kanadalı Pete McLeod günü hayal kırıklığıyla tamamladı. Başlangıçta en kısa süreyi elde etmek için uçağını sonuna kadar zorlayan pilot, başlangıç kapısında 370 km/s’lik (200 knot) maksimum giriş hızını aşınca uçuşu geçersiz sayıldı. 

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim