• BIST 9808.54
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

Rehin mürettebatı şişedeki mesaj kurtardı

Rehin mürettebatı şişedeki mesaj kurtardı
Somalili korsanlar tarafından kaçırılan bir İtalyan kargo gemisi ve mürettebatı film gibi bir operasyonla serbest bırakıldı. Rehineler, gemi penceresinden şişe içinde denize attıkları bir not sayesinde kurtuldu.

Rehin mürettebatı şişedeki mesaj kurtardı

İtalya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İngiltere ve ABD kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucu, Montecristo kargo gemisinin 23 mürettebatının serbest kaldığı ve 11 korsanın gözaltına alındığı belirtildi.

İtalya Savunma Bakanı Ignazio La Russa, gemideki yedi İtalyan, altı Ukraynalı ve 10 Hintli denizcinin, korsan gemisinin yaklaştığını görünce kendilerini teknedeki zırhlı bir odaya kilitlediklerini söyledi.

La Russa, mürettebatın korsan tehdidinden kaçmak amacıyla geminin seyrini sürdürdüğünü ifade etti.

ŞİŞEDEKİ MESAJ KURTARDI

İtalyan bakan, düzenlediği basın toplantısında, “Suçlular her türlü iletişim ağına el koymuş. Fakat hapis tutulan denizciler durumlarını açıklayan bir mesajı şişenin içerisine koyup gemi penceresinden denize atmışlar” dedi.

Notta geminin kaçırıldığı ve mürettebatın zırhlı bir alanda saklandığı belirtildi.

O sırada çevrede bulunan diğer gemilerin, İtalyan gemisinin korsanlar tarafından kaçırıldığının farkında olduklarını belirten La Russa, “Şişedeki mesaj gemi mürettebatının güvende olduğuna dair en büyük işareti oldu. Böylece, kurtarma operasyonunun yaralanma riski olmadan başarıyla tamamlanmasını sağladı” ifadelerini kullandı.

BURUNLARI BİLE KANAMADI

Geminin, havadan helikopterlerle, denizden de şişme botlarla etrafının sarılması sonucu korsanların teslim olduğu, bazılarının silahlarını denize attıkları ve tutuklandıkları bildirildi.

La Russa, sadece bir denizcinin elinden hafif yaralı olduğunu söyledi.

VİETNAM’A GİDİYORDU

Hurda demir taşıyan gemi, 20 Eylül’de İngiltere’nin Liverpool şehrinden, Vietnam’a gitmek üzere yola çıkmıştı. Gemi, Pazartesi günü Somali’nin 997 km açıklarında saldırıya uğramıştı.

Gemideki denizcilerden birisinin babası Pietro Raimondo, İtalyan yetkililerin kendisine oğlunun durumunun iyi olduğu yönünde açıklama yaptıklarını söylemişti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim