• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Rekabet Kurulu'ndan kritik THY kararı!

Rekabet Kurulu'ndan kritik THY kararı!
Rekabet Kurulu, THY ile Garanti Bankası arasında imzalanan 'THY Frequent Flyer Programı Miles&Smiles Kredi Kartı İşbirliği Sözleşmesi'ne 5 yıl süre ile bireysel muafiyet tanınmasına karar verdi.

 

Kurul'un, birleşme, devralma, menfi tespit ve muafiyetlere ilişkin kararları kurumun internet sitesinde yayınlandı.
 
Buna göre Rekabet Kurulu, THY ile Türkiye Garanti Bankası arasında imzalanan 'THY Frequent Flyer Programı Miles&Smiles Kredi Kartı işbirliği Sözleşmesi'ne menfi tespit belgesi verilmesi veya muafiyet tanınması talebi üzerine yapılan incelemeyi tamamladı.
 
İnceleme sonucunda, THY ve Garanti Bankası arasında imzalanan 'THY Frequent Flyer Programı Miles&Smiles Kredi Kartı İşbirliği Sözleşmesi'nde, Rekabet Kanunu'na aykırı hükümler bulunması nedeniyle menfi tespit belgesi verilemeyeceğine, bununla birlikte söz konusu sözleşmeye, 5 yıl süre ile bireysel muafiyet tanınmasına karar verildi.
 
Kurul, H.Ö. Sabancı Holding AŞ'ye ait, Olmuksa-International Paper Sabancı Ambalaj Sanayi ve Ticaret AŞ'nin yüzde 43,73 oranında hissesinin, International Paper Company tarafından teşebbüsün tamamına sahip olduğu iştiraki I.P. Container Holdings S.L. vasıtasıyla devralınması işlemine ise izin verdi.
 
Rekabet Kurulu'nun aldığı diğer kararlar şöyle:
 
-Nemtaş Nemrut Liman İşletmeleri Anonim Şirketi'nin Gemport Gemlik Liman ve Depolama İşletmeleri Anonim Şirketi'ndeki hisselerinin yüzde 54'ünün, Yılport Holding Anonim Şirketi tarafından devralınması işlemine izin verildi.
 
-General Electric Co.'nun dolaylı olarak kontrolüne sahip olduğu iştiraki olan GE Aviation Systems LLC ile Accenture plc.'nin iştiraki olan Accenture LLP'nin, Taleris Management LLC'yi devralmaları ile birlikte kurulacak ortak girişime izin verildi.
 
-Munksjö AB'nin ve Ahlstrom's Label and Processing Business'ın (Ahlstrom'un Etiketleme ve İşleme İşletmesi) yeni oluşturulacak bir teşebbüse devredilerek birleşmeleri işlemine izin verildi.
 
-Gefco SA'nın tam kontrolünün Joint Stock Company Russian Railways tarafından işlemine izin verildi.
 
-Sodecia Germany GmbH'ın, İSE şirketler grubuna dahil olan İSE Beteiligungs GmbH'ın yüzde 100 hissesini iki aşamalı olarak devralması işlemine izin verildi.
 
-Dole Food Company, Inc.'in kontrolünde bulunan Asia Fresh ve WorIdwide Packaged Food birimlerinin Itochu Corporation tarafından devralınması işlemine izin verildi.
 
-TOTO India Industries Pvt. Ltd'nin yüzde  30 hissesinin MİTSUl tarafından TOTO Ltd.'den devralınması suretiyle MİTSUİ ve TOTO Ltd. arasında bir ortak girişim kurulması işlemine izin verildi. 
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim