• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Rekabet Kurulun'dan satışa onay geldi

Rekabet Kurulun'dan satışa onay geldi
Rekabet Kurulu, Invitel International Holdings BV'nin halihazırda kontrolü altında bulunan bazı şirketlerin Türk Telekomünikasyon A.Ş. tarafından devralınması işlemine izin verdi.

Rekabet Kurulunun 16 Eylül tarihli kararları, Kurumun internet sitesinde yayımlandı.

Türk Telekom, Invitel Holdings A/S ile Invitel International’ın hisselerinin tamamının 221 milyon Euro karşılığında satın alınmasına ilişkin bir hisse alım anlaşması imzalamıştı. Türk Telekom bu alım için yaklaşık 197 milyon Euro ödeyecek.

INVITEL, 2009'DA 121 MİLYON EURO GELİR ELDE ETTİ

Invitel International, Orta ve Güneydoğu Avrupa’da 16 ülkede 27 bin kilometrelik optik fiber ağı ile hizmet veren önde gelen bağımsız toptan data ve kapasite servis sağlayıcıları arasında yer alıyor. Invitel International’ın 2009 yılsonu itibariyle gelirleri 121,1 milyon Euro olarak gerçekleşti.

Anlaşma, Türkiye’nin Ortadoğu ile Avrupa arasında karadan ses ve data köprüsü haline gelmesi açısından önem taşıyor. Türk Telekom için ise Avrupa pazarına, daha da ötesinde küresel pazara atılmış güçlü bir adım oluşturuyor.

Invitel International, aralarında Avusturya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Almanya, İtalya, Romanya, Slovakya, Ukrayna, Sırbistan ve Türkiye’nin de bulunduğu 16 ülkede faaliyet gösteriyor. Şirketin hizmet verdiği müşterileri arasında dünyanın önde gelen telekomünikasyon kuruluşları, internet servis sağlayıcılar ile AB ülkeleri ve ABD’den çok sayıda önemli kablo TV sunucu ve firması bulunuyor. 2009 yılsonu itibariyle gelirleri 121,1 milyon Euro olup, FAVÖK 41,6 milyon Euro olarak gerçekleşen Invitel International, Orta ve Doğu Avrupa’da müşterilerinin beklentilerini yüksek kaliteli, güvenilir ve esnek telekomünikasyon çözümleri ile karşılama misyonu ile faaliyetlerini sürdürüyor. Fiber hatların yaklaşık yüzde 80’i Invitel International’a ait ya da uzun dönemli IRU (Indefeassible Right of Use) anlaşmalarına bağlı bulunuyor.

Güncel haberler için AksiyonHaber'i takip edin.

www.AksiyonHaber.com

İSTANBULHABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim