• BIST 9138.22
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Renault fabrikasında grev büyüyor

Renault fabrikasında grev büyüyor
Bursa'daki Renault fabrikasında çalışan işçiler ile Türk Metal Sendikası ve fabrika yönetimi arasındaki anlaşmazlık sürüyor. Daha önce küçük çaplı bir eylem yapan işçiler, dün gece üretimi tamamen durdurdu.


Bursa'da bulunan yaklaşık 5 bin işçinin çalıştığı Renault Fabrikası'nda, 16.00- 24.00 vardiyası işçileri üretimi durdurup fabrikayı boşaltmadı.

24.00- 08.00 vardiyasında çalışan yaklaşık bin 500 işçi ise işbaşı yapmayıp fabrika bahçesinde eyleme başladı. Fabrikada bir vardiyada yaklaşık 400 otomobilin üretiminin gerçekleştiği öğrenildi.

Türkiye’nin önemli otomobil fabrikalarından olan ve yaklaşık 5 bin kişinin çalıştığı Bursa'daki Renault Fabrikası'nda üretim durdu. Bir vardiyada yaklaşık 400 otomobilin üretiminin gerçekleştiği fabrikada, zam ve haklarının korunmadığını öne süren 16.00- 24.00 vardiyasında çalışan işçiler, üretimi durdurup fabrikayı boşaltmadı. 24.00- 08.00 vardiyasında çalışan yaklaşık bin 500 işçi ise işbaşı yapmayıp fabrika bahçesinde eyleme başladı. 

İşçilerin "Yetkili gelsin, gerekli açıklamayı yapsın" istekleri sonuçsuz kaldı. Fabrika önünde sessiz eylem yapan işçiler, zaman zaman cep telefonlarının ışıklarını yakarak eylemlerine sürdürdüler.

Gazetecilerin röportaj tekliflerini de geri çeviren işçiler, istifa ettikleri Türk Metal Sendikası ve fabrika yönetimi aleyhine slogan attılar. İşçilerin eylemlerine yakınları da destek verdi. İşçiler zaman zaman megafonla "Aramızda provokasyon amacıyla gelenler olabilir, lütfen slogan atmayın" şeklinde uyarıda bulundular. 

Eylem devam edebilir

İşçiler, Türk Metal Sendikası'nın kısa süre önce bir otomotiv yan sanayi fabrikasında işçilere yüzde 60 zam aldığını, kendi haklarını korumadığını iddia ederek sendikadan istifa etme sürecine girdiklerini, son bir aydır devam eden sorunlar ve fabrika yönetiminden muhatap bulamadıkları gerekçesiyle iş durdurma eyleminin başlatıldığını söylediler. Eylemden olumlu bir sonuç çıkmazsa işçilerin iş bırakma eylemlerinin devam edeceği öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim