• BIST 9120.29
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Renault Nissan ortaklığı devam ediyor

Renault Nissan ortaklığı devam ediyor
Renault ve Nissan arasındaki ittifakın sürdürülmesine karar verildi.

Renault'dan yapılan açıklamaya göre, Renault Yönetim Kurulu, 1999'daki ilk başlangıç tarihinden itibaren 16 Nisan 2015 tarihine kadar Renault-Nissan İttifakı'nın sürdürülebilirliği, başarısı ve dayanıklılığının Renault ve Nissan tarafından sahip olunan hisselerin dengesine dayalı olduğunu oy birliği ile tekrarladı.

Renault'nun iki uzun vadeli hissedarı, Nissan ve Fransız hükumeti arasındaki görüşmeler ittifakın istikrarını sağlayacak ve büyümesini teşvik edecek bir anlaşma ile sonuçlandı. Renault Yönetim Kurulu, üç noktaya dayalı olan devamlılık anlaşmasını onayladı.

Bu kapsamda, 1 Nisan 2016 tarihi itibariyle Fransız hükumeti'nin Renault içerisindeki çift oy hakkı prensibinin korunması, Fransız hükumeti ve Renault arasındaki bir sözleşme ile Fransız hükumetinin oy hakkının yüzde 17,9'da sınırlanması, olağan dışı genel kurulda yeter oy sayısı olması halinde bu sınırın yüzde 20'ye çıkması, Nissan hisselerinin Renault içerisinde oy hakkına sahip olmaması ve Renault ve Nissan arasında, Renault'nun Nissan'ın yönetimine karışmamasının sağlanması kararlaştırıldı.

Fransız hükumetinin oy hakkı, temettüler, Kurul'daki Fransız hükumet temsilcilerinin atanması veya çıkarılması, Renault'nun varlıklarının yüzde 50'sinden fazlasının elden çıkarılması ve Renault Kurulu'ndaki Fransız hükumeti temsilcileri tarafından onaylanmamış ilgili taraf işlemleri dışında, Olağan Yıllık Genel Kurul Toplantıları'nda oylamaya sunulacak bütün kararlarda bu üst sınıra sahip olacak.

Söz konusu üst sınır, İttifak Ana Anlaşması'nda yapılacak değişiklikler veya anlaşmanın feshi, Renault içerisindeki Nissan hisselerinin oy hakkı, Renault'nun alım teklifi ve Nissan dahil olmak üzere herhangi bir hissedarın hisselerde veya oy haklarında yüzde 15'lik barajı aşması gibi olağanüstü durumlarda geçerli olmayacak.

Renault'nun Nissan yönetimine karışmaması, Nissan Yönetim Kurulu üyelerinin atama, işten çıkarma ve tazminatı ile Nissan Yönetim Kurulu tarafından onaylanmamış bir hissedardan gelen teklifler ile ilgili kararları da kapsayacak.

Renault Yönetim Kurulu, anlaşmayı, İttifak takımlarının gelecek yıllarda küresel otomotiv imalatçıları arasında en üst üç sırayı almak için gayret etmesine olanak sağlayacak esaslı bir güven inşa edici adım olarak karşıladı. Renault Yönetim Kurulu oy birliği ile Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yönetici (CEO) Carlos Ghosn'a olan güvenini tazeledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim