• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Renault ve Nissan ittifakı gittikçe büyüyor

Renault ve Nissan ittifakı gittikçe büyüyor
Renault ve Nissan İttifakı, 2012'deki sinerji seviyesini yüzde 54 artırarak 2,69 milyar avroya ulaştı
Renault ve Nissan İttifakı, 2012 yılında 2,69 milyar avro sinerji seviyesine ulaştı. 
 
Renault'tan yapılan açıklamada, Renault ve Nissan İttifakı'nın 2011'de 1,75 milyar avro olan sinerji seviyesini geride bıraktığı belirtilerek, 2012'de yüzde 54'lük bir artışla 2,69 milyar avroya ulaştığı bildirildi. 
 
Açıklamada, Renault ve Nissan İttifakı'ndan elde edilen sinerjinin, temel olarak maliyet ve harcamaların azaltılmasıyla gerçekleştiği kaydedilirken, işbirliğinin her iki şirketin endüstriyel varlıklarını güçlendirmeye devam ettikleri gelişmekte olan pazarların yanı sıra dünya çapında da artış gösterdiği aktarıldı. 
 
Açıklamada görüşüne yer verilen Renault-Nissan İttifakı Başkan Yardımcısı Christian Mardrus, Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin gibi gelişmekte olan pazarlarda daha da önemli sinerjiler oluşturmayı umduklarını dile getirerek, "Sinerjilerin ve ölçek tasarruflarının artması sayesinde, Renault ve Nissan dünyanın en büyük otomobil üreticileri ile boy ölçüşecek durumda" değerlendirmesini yaptı. 
 
Geçen yıl sinerjilere en fazla katkıda bulunan sektörlerin, 851 milyon avroyla satın alma, 709 milyon avroyla mekanik ve 546 milyon avroyla araç mühendisliği olduğu belirtilen açıklamada, sinerjilerin daha çok Asya ve Rusya gibi gelişmekte olan pazarlardaki aynı fabrikalarda üretilen araç ve mekanik organ faaliyetlerinden kaynaklandığı vurgulandı. 
 
İttifak'ın Hindistan Chennai'daki fabrikasının yıllık 400 bin üretim kapasitesine sahip olduğu ve tesiste hem Nissan hem de Renault modellerinin üretildiği ifade edilen açıklamada, Rusya'da ise, AVTOVAZ'ın yanı sıra Togliatti fabrikasında araç üretimi yapıldığı bildirildi. 
 
İttifak'ın geçen yıl LADA üretici firmasının çoğunluk hissesini aldığı ve bunun Russian Technologies'le kurulan ortak bir şirket yoluyla gerçekleştiği anımsatılırken, şu ifadelere yer verildi:   
 
"Güney Kore'de Nissan, gelecek yıl Busan'daki Renault Samsung Motors fabrikasında yeni nesil Rogue modelinin üretimini başlatacak. Bu SUV'un üretimine geçmeden önce, İttifak geçen yıl üretim sürecinde önemli maliyet iyileştirmeleri gerçekleştirdi. Bu optimizasyon, hem fabrikanın verimliliğini artıracak hem de Nissan Rogue modelinin üretiminin artırılmasını sağlayacak. 2009'dan bu yana, İttifak'ın tüm satın almaları, Renault Nissan Purchasing Organization'dan (RNPO) geçiyor. İttifak tarafından üretilen 8 milyon araçtan güç alan RNPO organizasyonu, iki şirketin ayrı ayrı elde edebileceğinden daha avantajlı fiyatların pazarlığını yapabiliyor." 
 
Açıklamada, mekanik sinerjilerin motor ve vites kutularının ortak geliştirilmesinden ve paylaşımından kaynaklandığı belirtilirken, araç mühendisliği konusundaki sinerjilerin temel olarak ortak platformlar ve ortak parçalardan kaynaklandığı ifade edildi. 
 
Ayrıca, Renault'un dizel ve küçük silindir hacimli benzinli motorlar konusunda uzmanlaştığı vurgulanırken, Nissan'ın ise diğer benzinli motorlar ve otomatik şanzımanlarla ilgilendiği kaydedildi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim