• BIST 9548.09
  • Altın 2499.516
  • Dolar 32.4907
  • Euro 34.5737
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 22 °C

Renault ZOE testlerden 5 yıldız kazandı

Renault ZOE testlerden 5 yıldız kazandı
Renault ZOE, bağımsız EuroNCAP kuruluşu tarafından yürütülen pasif güvenlik testlerinin sonucunda 5 “yıldız” almaya hak kazandı.

 

Ocak 2013’ten beri yürürlükte olan daha sıkı kurallar çerçevesinde yürütülen çalışmalar sonucunda aldığı bu 5 yıldız ile Renault’nun pasif güvenlik konusundaki uzmanlığı bir kez daha kanıtlanmış oldu.
 
Genel sonuçta yüzde 82’lik skor elde eden Renault ZOE, özellikle yaya koruması dalında en yüksek skoru alarak kendi segmentinde en üst sıraya yerleşti.
 
Bu başarının yanı sıra Renault ZOE’de bulunan Fix4sure sistemi ve iyi tepki özeliklerine sahip şasi sayesinde dinamik bir emniyet de sunuyor.
 
Son derece sessiz bir sürüş sağlayan ZOE, “Z.E. Voİce / Z.E. Ses” özelliği ile donatıldı: aracın çıkardığı bir ses araç dışındaki yayaları uyarıyor ve araç hızına paralel olarak frekansı değişen ses sayesinde aracın hızı tahmin edilebiliyor. Renault ZOE, güvenlik performansı sayesinde konvansiyonel araçlarla kıyaslanabilecek “gerçek” bir otomobildir.
 
Tüm yolcuların optimum seviyede korunmasına yönelik sistemli bir çalışma
 
Renault ZOE, aynı platformu paylaştığı Yeni Clio ile aynı pasif güvenlik seviyesine sahip olmak zorundaydı. Renault, gerçekleşecek kazayı ve fiili davranışı daha kapsamlı ve etkin yolcu korumasını göz önünde bulundurarak bir takım çözümler geliştirdi. Daha yüksek yolcu koruması için Renault ZOE’nin elektronik mimarisi en son koruyucu ekipmanları hemen devreye alabilmek üzere tasarlandı.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim