• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Renault'da casus olayı büyüyor

Renault'da casus olayı büyüyor
Fransa Sanayi Bakanı Eric Besson, Renault’da üç yöneticinin görevden uzaklaştırılması olayının ciddi bir boyut kazandığını söyledi.

RENAULT'DA CASUS OLAYI BÜYÜYOR

Fransa Sanayi Bakanı Eric Besson, Renault’da üç yöneticinin görevden uzaklaştırılması olayının ciddi bir boyut kazandığını söyledi.

Besson, RTL radyosuna verdiği demeçte, “Sanayi casusluğu ve ekonomik istihbarat bakımından şirketlerimizin karşı karşıya olduğu riskleri bir kez daha gördük. Ekonomik savaş ifadesi bazı zamanlar aşırı gibi görünse de bu durumda uygun ve bu gelecekte izlememiz gereken bir konu” dedi.

Renault içindeki sanayi casusluğu iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturmayı takiben pazartesi günü üç yönetici görevden uzaklaştırıldı.

Bir açıklama yayınlayan Renault konuyla ilgili kişilerin şirkette “özellikle stratejik konumlarda” bulunduğunu belirterek, “Birkaç ay süren soruşturma, bu üç çalışanın davranışının Renault’nun etik kurallarına karşı olduğunu, bilinçli olarak ve kasten şirketin varlıklarını tehlikeye attığını gösteren bir dizi unsuru belirlememize fırsat verdi” dedi.

4 milyar dolar risk altında

Şirketten bir yetkili, bu kişilerin bilgi sızdırdığı tespit edilirse derhal görevlerine son verileceğini söyledi. Renault, Japon ortağı Nissan ile beraber 4 milyar dolar tutarında yatırım yaptığı elektrikli araç programının tehlikeye girmesinden endişeleniyor. Her iki şirketin gelecek iki yılda yeni elektrikli otomobillerini piyasaya sürmesi bekleniyor.

Her iki şirket, elektrikli otomobillerin, araçların karbon salımı açısından uzun vadede en iyi çözüm olduğunu düşünüyor.

Buna karşın dünyanın en büyük iki otomotiv şirketi ABD’li General Motors ve Japon Toyota ise hem elektrikli, hem de benzinli motora sahip hibrid araçların geliştirilmesine büyük yatırım yaptı. Fransız devleti Renault’da yüzde 15 hisseye sahip.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim