• BIST 9524.59
  • Altın 2511.012
  • Dolar 32.6136
  • Euro 34.4311
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Renault'dan sonra gözler Volvo’ya çevrildi

Renault'dan sonra gözler Volvo’ya çevrildi
Avrupa’da ekonomik krizin vurduğu otomotiv sektörü can çekişirken, Belçika’da gözler Volvo fabrikasına çevrildi. Renault ve Opel’in ülkedeki faaliyetlerine son vermesinin ardından Volvo’nun aynı akıbeti paylaşmasından endişe ediliyor.

 

Geçtiğimiz haftalarda Genk’teki Opel fabrikasının kapanacağının belli olmasının ardından endişeli gözler Gent’teki Volvo Cars fabrikasının geleceğine çevrildi. Medyaya yansıyan ‘Ford Genk’ akibetinin Volvo’da da yaşanacağı senaryolarına karşı çıkan Flaman Bölge Milletvekili Veli Yüksel “Bu tür felaket senaryoları gerçeği yansıtmamaktadır.” dedi.
 
Yüksel, Flaman Parlamentosu Ekonomi Komisyonu’nda konuyla ilgili Flaman Başbakan Kris Peeters’e sorular yöneltti. Başbakan Peeters’in cevabına göre, iddia edilenin aksine endişe edilecek bir durum söz konusu değil. Volvo Cars Gent yönetimi, Flaman başbakana mevcut istihdam alanında daralmaya gidilmeyeceğinin garantisini vermiş. Gent’teki fabrika Volvo fabrikaları arasındaki en büyük olanı ve en fazla üretimin yapıldığı yer konumunda. Bu bağlamda otomotiv şirketi için hayati bir yere sahip. Çin’de faaliyete geçirilecek iki fabrikanın Belçika’daki fabrikayı etkilemeyeceği ifade edildi.
 
Otomotiv sektörü ekonomik krizin ağırlığı altında kıvranıyor. Volvo Cars Gent de talepleri karşılamak adına üretimde bir dizi yeni düzenlemelere gitmek durumunda kaldı. Dört yüz geçici işçi sözleşmesi uzatılmadı ve bazı günler teknik olarak işçiler ‘işsiz’ kaldı. Yaşanan bu olumsuzluklar bazı medya organlarında fabrikanın geleceğinden endişelenilmesi gerektiği şeklinde yer aldı.Uluslar arası konjonktürden dolayı 2013 yılında üretimin yüzde 5 ila 10 arasında düşük olacağı kaydediliyor. Bunu dengelemek için ise bu yılın ilk çeyreğinde bazı günler ‘teknik işsizlik’ devreye sokulacak.
 
Flaman başbakan nisan ayında İsveç’e gidecek
 
Flaman Başbakan Peeters, ayrıca Volvo Cars Gent’in Flaman Bölgesi’nde geriye kalan tek otomobil montaj fabrikası olduğunu hatırlattıktan sonra bunun Flaman endüstrisi için çok önemli olduğunu kaydetti. Flaman Bölge Başbakanı Kris Peeters, Nisan ayında Volvo’nun patronu ile Volvo Cars Gent’in geleceğini konuşmak için İsveç’e gidecek.
 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim