• BIST 9679.8
  • Altın 2488.686
  • Dolar 32.4319
  • Euro 34.4112
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 7 °C

Renault'nun Cezayir'deki fabrikası açıldı

Renault'nun Cezayir'deki fabrikası açıldı
Renault'un Cezayir'in Oran şehrinde kurulan fabrikası açıldı
Renault'un Cezayir'in Oran şehrinde kurulan fabrikası, Cezayir Başbakanı Abdelmalek Sellal ile Renault Başkanı Carlos Ghosn tarafından açıldı. 
 
Renault açıklamasına göre, Cezayir Başbakanı Abdelmalek Sellal, Sanayi ve Madencilik Bakanı Abdesselam Bouchouareb ile Fransa Dışişleri ve Uluslararası Yatırımlar Bakanı Laurent Fabius, Ekonomi Sanayi ve Dijital Teknolojiler Bakanı Emmanuel Macron'un katılımıyla Renault Grubu Başkanı Carlos Ghosn, Oran'daki Oued Tlelat otomobil fabrikasının açılışını yaptı. 
 
"Renault Cezayir Üretim" Fabrikası, Cezayir'de fiyat/kalite oranı, donanımlarının kalitesi, güvenilirliği ve iç mekan genişliğiyle büyük beğeni kazanan Yeni Renault Symbol modelini üretecek.  
 
Fabrika ilk etapta yılda 25 bin araç üretmeye başlayacak olan bir üretim hattı içeriyor. İkinci etapta yıllık üretim kapasitesinin 75 bin araca çıkarılması ve gerek yan sanayide gerekse fabrikanın kaporta ve boya atölyelerinde daha yüksek yerlilik oranı öngörülüyor. 
 
"Renault Cezayir Üretim", son aylarda 360 kişiyi işe alırken, yeni işçiler Oran Otomobil Eğitim Merkezi'nde (CFPA) Renault uzmanları tarafından eğitildi. Bazı işçilerse bu eğitimin ardından Romanya gibi Renault-Nissan İttifakı'nın diğer fabrikalarında eğitildiler. 
 
Cezayir'de üretilecek olan Yeni Renault Symbol daha yüksek donanım düzeyine sahip olacak ve GPS navigasyon sistemiyle donatılacak. 
 
Renault, 2014 eylül sonu itibariye yüzde 25'in üzerindeki pazar payı ile Cezayir'de en büyük otomobil üreticisi konumunda bulunuyor. 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim