• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Renault'tan “Renault Sport F1” birimi

Renault'tan “Renault Sport F1” birimi
Renault, “Renault Sport F1” birimi oluşturdu. Birim, 2011'de F1'e katılan ekürilerin yüzde 25'ini oluşturan üç ekibe motor temin edecek.

F1'İN YENİ TEDARİKÇİSİ RENAULT OLDU

Renault, “Renault Sport F1” birimi oluşturdu. Birim, 2011'de F1'e katılan ekürilerin yüzde 25'ini oluşturan üç ekibe motor temin edecek.

Renault açıklamasına göre, 2011 ve sonraki yıllar için motor sağlayıcı ve teknoloji tedarikçisi olarak Renault'nun Formula 1'e katılımından sorumlu olacak sportif faaliyetler bölümü, Renault Sport F1 birimi kuruldu.

Renault Sport F1, 2011'de F1'e katılan ekürilerin yüzde 25'ini oluşturan üç ekibe motor temin edecek.

Motor tedarikine ek olarak, Renault Sport F1 iş ortaklarıyla ileri düzeyde araştırmalar ile aynı zamanda aktarma organları ve kinetik enerji geri kazanım sistemleri gibi alanlarda mühendislik programları yürütecek.

Bu bölüm, motorlara ilişkin yeni yönetmelik gereklerine uygun teknolojik cevapları getirecek.

Renault Sport F1 faaliyetlerini Renault'nun F1 tarihinin teknik merkezi Viry-Chatillon'da yoğunlaştıracak. Birin Başkanlığını Renault Yönetim Komitesi Üyesi Bernard Rey yürütecek.

Renault Başkanı Carlos Ghosn, konuya ilişkin değerlendirmesinde, 2011 sezonunun Renault'un Formula 1 geçmişinde yeni bir sayfa oluşturacağını belirterek, şunları kaydetti: “2010'da Red Bull Racing ile kazanılan şampiyonluk Viry-Chatillon'daki motor sağlayıcı ekibin tüm potansiyelini gösterdi ve Renault'nun motor ve teknoloji tedarikçisi olarak ününü daha da güçlendirdi. Gelecek yılları bu zafer üzerine inşa etmek ve ortaklarımızla birlikte başka yeni zaferler kazanmak istiyoruz. Renault, bu spor branşının önemli stratejik güçlüklerinden birinin üstesinden gelmek için diğer üreticiler nezdinde ve spor çevrelerinde proaktif bir rol ve oynayacaktır. Amacımız seri üretim için geleceğin teknolojilerinin öncüleri olacak teknolojilere sahip bir motorun geliştirilmesidir.”

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim