• BIST 9524.59
  • Altın 2490.091
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.7328
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Richard Fain "Büyük gemiler daha güvenli"

Richard Fain "Büyük gemiler daha güvenli"
Royal Caribbean Cruises’in İcra Başkanı Richard Fain büyük lüks yolcu gemilerini savunarak, küçük gemiler kadar güvenli olduklarını ve tatilcilerden daha çok rağbet gördüklerini söyledi.

Amerika’nın en büyük lüks deniz yolculuğu şirketlerinden birinin yöneticisi büyük lüks yolcu gemilerini savunarak, küçük gemiler kadar güvenli olduklarını ve tatilcilerden daha çok rağbet gördüklerini söyledi.

Royal Caribbean Cruises’in icra başkanı Richard Fain Costa Concordia trajedisinin ardından büyük lüks yolcu gemilerinin temelde tehlikeli olduğuna dair endişelere karşılık verdi.

259 metre uzunluğundaki Concordia Ocak’ta 4.000’i aşkın yolcu ve mürettebat taşırken İtalya’nın Giglio adası açıklarında karaya oturmuş, kazada en az 25 kişi hayatını kaybetmişti.

Uzmanlar geminin büyüklüğünün çabuk tahliyeyi zorlaştırdığını ileri sürmüşlerdi.

Ama Fain aslında büyük gemilerde daha çok giriş ve çıkış olduğu için tahliyenin daha hızlı gerçekleştiğini ileri sürdü.

Fain Financial Times’a verdiği röportajda, ‘Gerçek şu ki daha yeni ve büyük gemiler en az karşılaştırılabilecek küçük gemiler kadar, hatta daha güvenli’ dedi.

Fain ayrıca yolculuk yapanların memnuniyet anketlerinde büyük gemilere daha yüksek puanlar verdiklerini, çünkü bu gemilerde daha iyi tesisler olduğunu belirtti.

Royal Caribbean’ın Oasis of the Seas ve Allure of the Seas gemilerinin her biri 5.400 yolcu ve 2.400’e yakın mürettebat taşıyor.

Fain şirketin başarısında güvenliğin önemli rol oynadığını, güvenlik prosedürlerini sürekli olarak gözden geçirdiklerini söyledi.

Richard Fain, ‘Yolcularımızı ve mürettebatımızı insan hatasından korumak için aldığımız çok büyük önlemler var. Ama daha da iyi yapabileceğimiz işler varsa her zaman öğrenmeye hazırız,’ diye ekledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim