• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

RIM yarıştan kopmadığını gösterdi

RIM yarıştan kopmadığını gösterdi
BlackBerry akıllı telefonlarının üreticisi Kanadalı Research In Motion (RIM), dün en yeni modelini teknoloji dünyasına tanıttı.

RIM yarıştan kopmadığını gösterdi

BlackBerry akıllı telefonlarının üreticisi Kanadalı Research In Motion (RIM), dün en yeni modelini teknoloji dünyasına tanıttı.

RIM CEO’su ve Başkanı Thorsten Heins, Orlando’da düzenlenen BlackBerry World 2012 etkinliğinde, BlackBerry 10′u görücüye çıkararak, bir zamanlar akıllı telefon piyasasında elde ettikleri nüfuzu kaybetmeye niyetleri olmadığını gösterdi.
 
yenimedyaduzeni.com’un haberine göre görsel klavyeye sahip, tamamen yeni bir platform kullanan BlackBerry 10, fiziksel klavye kullanan ve telefona ilk büyük başarısını kazandıran BlackBerry 7′den oldukça farklı bir görünüm sergiliyor.
 
RIM’ın CEO’luk görevine Ocak ayında atanan Heins, tanıtımda yaptığı konuşmada, “Buradayım çünkü BlackBerry’nin kullanıcılarına her gün kazandırdığı kendine özgü değere inanıyorum” dedi. Heins, yeni modelin sundukları kaliteyi yeni bir seviyeye çıkaracağını ve benzeri olmayan bir değer sunacağını ifade etti.
 
RIM, bazı BlackBerry modellerinde fiziksel klavye üretimi planını hala koruyor olsa da, analistler, RIM’in yeni akıllı telefonunda görsel klavyeye geçmesini büyük bir atılım olarak kabul ediyor.
 
BlackBerry’nin sahip olduğu yeni arayüz, belgeler, uygulamalar ve farklı ekranlar arasında çok kolay geçiş yapılmasını sağlıyor. Parmağızın ucuyla yapacağınız hafif bir dokunuş, en son kullandığınız üç ekranı yan yan dizilmiş kartlar gibi size gösteriyor. Kısayol tuşlarıyla istediğiniz ekrana hemen geçiş yapabileceksiniz. Heins’in dün prototipini sunduğu BlackBerry 10, içerdiği özellikleri kusursuz bir şekilde gözler önüne serdi.
 
Akıllı klavye
 
RIM yazılım portföyü direktörü Vivek Bhardwaj, “yeni görsel klavyenin, kullanıcının nasıl yazma stilini adapte edebildiğini” belirtti. Örneğin, siz bir metin yazdıkça klavye yazıyı benimsiyor ve (Q klavyede yazıyorsanız) O harfinin yanındaki I harfine bassanız bile yazınız doğru çıkıyor.
 
Görsel kalvye, dokunmatik ekranın aşağısına doğru hızlı bir dokunuş yapmanızla beliriyor. Shift ve Function tuşu ortadan kalkarken, yazdıklarınızı silmek için sağdan sola doğru parmağınızı kaydırmanız yeterli. Analistler, kullanım kolaylığı sayesinde, kullanıcıların fiziksel klavyeyi kısa zamanda unutabileceğini düşünüyor.
 
Akıllı kamera
 
RIM’ın en yeni modelinde sunduğu önenmli gelişmelerden bir tanesi, BlackBerry 10 kamera yazılımı. Açıldığı andan itibaren, kamera fotoğraf çektiğiniz ana kadar görüntüleri ön belleğine alıyor. Böylece, arkadaşınız fotoğrafta gözleri kapalı bir şekilde çıkmış olsa da, görüntüyü geriye veya ileriye sararak daha uygun bir anını yakalayabiliyorsunuz.
 
Bu özellik, fotoğrafın sadece seçtiğiniz bir bölümünü değiştirmek için de kullanılabiliyor. Yani, fotoğrafın tek bir parçasını düzeltip geri kalanını olduğu gibi bırakabiliyorsunuz.
 
BlackBerry 10′un, kendisine uyumlu donanım platformuyla beraber sonbaharda piyasaya sürülmesi bekleniyor.
 
Analistlere dağıtıldı
 
BlackBerry 10 için prototip olarak üretilen Dev Alpha, iki bin teknoloji uzmanına dağıtıldı. Ürünün test amaçlı olması nedeniyle, RIM teknik özellikleri açıklamıyor.
 
Ancak göz önünde olan bilgiler, telefonun 10.6 santim ekran genişliğinde ve 1280×768 ekran çözünürlüğüne sahip olduğu. Telefonun 335 ppi piksel yoğunluğu, iPhone’un 326 ppi ekran yoğunluğunu da geride bırakıyor.
 
Blackberry 10′un kullanacağı işletim sistemi ise yeni geliştirilen QNX tabanlı BlackBerry 10 arayüzü olacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim