• BIST 9574.22
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

RINA’nın Başkanı Gianni Scerni istifa etti

RINA’nın Başkanı Gianni Scerni istifa etti
Dünyaca ünlü sınıflandırma ve güvenlik sertifika liderlerinden biri olan İtalyan sınıflandırma komitesi RINA’nın başkanı istifa etti.

RINA’nın Başkanı Gianni Scerni istifa etti

Dünyaca ünlü sınıflandırma ve güvenlik sertifika liderlerinden biri olan İtalyan sınıflandırma komitesi RINA’nın başkanı istifa etti.

Costa Concordia’ya deniz için uygundur ve denizde seyir etmesi güvenlidir sertifikalarını veren RINA’nın Başkanı Gianni Scerni Salı günü, italyan medyasında adına çıkan yorumlar yüzünden istifa etti. Scerni çıkan yorumların doğrululuğunu inkar etsede RINA’yı daha fazla zarardan korumaktan için istifa ettiğini açıkladı.
 
Bahsi geçen yorumlar İtalyan gazetesi Il Secolo XIX’da “Ancak Armatör Bilemezdi” başlığı altında yayınlandı.
 
Yayınlanan gazetede Scerni, suçu yalnızca Kaptan Francesco Schettino’ya yükleyen gemi armatörlerine, geminin daha önce yaptığı ve videoda görülen “bow’ing”, yada “showboating” terimlerini ve yapılışlarını bilmediklerini için saldırıyor.
 
Scerni gazeteye "Bu kadar sakin suda ve açık havada böyle bir şeyin olmuş olması delilik.  Kıyıya o kadar yakın gitmek denizcilerin gösterişidir, ancak bu büyüklükte bir gemiyi yönetenler tarafından yapılamaz.” dedi.
 
Scerni’in ayrıca şu şekilde bir alıntısı alındı, kaptan Schettino’nun yaptığı “Muzipliğin” bir hata olduğu “onu bir botla seyrederken ben de yapabilirim.” dediği bildirildi.
 
Scerni her ne kadar bu cümlelerin doğruluğuna karşı çıksa da ve RINA yaptığı açıklamada “Gianni Scerni’nin çalıştığı on yıl boyunca şirkete yaptığı önemli katkıları kabul ettiklerini” söyledi. Her şeye rağmen Scerni’nin istifası RINA bünyesinde ki bir çok yüksek nüfuslu insanın istifalarının ilki gibi durmakta. Bir öte yandan geminin gerçekten yeterince güvenilir olup olmadığını düşündürüyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim