• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Riva yeni modelleriyle fark yaratıyor

Riva yeni modelleriyle fark yaratıyor
Deniz tutkunlarına teknoloji ve donanımıyla göz alıcı yatlar sunan Riva, ikisi yeni dördü yeniden yorumlanan modelleriyle tüm dikkatleri üzerinde toplayacak.

Riva yeni modelleriyle fark yaratıyor

Ferretti Group’un ünlü markası Riva, zerafet ve rahat seyahate olanak veren yapısıyla benzerleri arasından sıyrılan yeni modellerini görücüye çıkarıyor. 8 metrelik gündüz teknesi Riva Iseo, Boğaz’da veya güney bölgelerimizin koylarında rahat hareket etmeye olanak veren yapısıyla farklılığını ortaya koyuyor. Kendine ait otomobil römorküne de sahip olan Riva Iseo’nun dış yüzeyinde, 10’u fırçayla, 10’u spreyle yapılmış 20 kat vernik kullanılmış. Riva Iseo’nun renk opsiyonlarından bazıları ise New Africa, New Anthracite ve Musk Brown. Riva Iseo’nun en önemli özelliklerinden biri ise kışın kullanım için düşünülmüş hidrolik sistemle üzerinin tamamen kapatılabilmesi. Riva Iseo ayrıca çevreye duyarlı yapısıyla da öne çıkıyor. Ferretti Group’un devrimci gezinti modu sistemi, ZEM (Sıfır Emilim Modu) ile birleşerek hibrit motor versiyonuyla da satışa sunulmakta. “Hybrid Propulsion- Zem” versiyonunda, elektrikli ile tamamlanmış dizel sevk gücü kullanılarak, hızdan da ödün verilmiyor.

iPad için Apple platformu bulunuyor

Bütün bu üstün özelliklerinin yanında, Riva Iseo; iPad için üretilmiş Apple platformlu GPS çizelgesine sahip ilk tekne olma özelliğine de sahip. Riva Iseo için tasarlanan bu veritabanı ve aynı zamanda hem canlı radyo dinleme, televizyon izleme ve kişinin kendi müzik listesini yüksek ses kalitesi ile dinleyebileceği bir sistemi bulundururken, ayrıca hava durumunu ve diğer bilgileri de kullananlara aktarabiliyor. Riva Iseo’nun standart versiyonu, yatın 34 deniz mili hızına ulaşabilmesini sağlayan Yanmar 6BY2 260 260 mhp bir motor ve Yanmar 350 duoprop ZT350 dıştan takma motor ile donatılmış. Alternatif olarak, opsiyonel versiyon 37 deniz miline ulasılmasını sağlayan, Yanmar 315 mhp motor ve Yanmar 350 duoprop ZT350 dıştan takma bir motoru da barındırmakta. Gazlı versiyonunda ise Riva Iseo, 38 deniz miline ulaşabilen bir Mercruiser 8.2 MAG 279kW 380 mph 4800 g/m motor ve Mercruiser Bravo Three X dıştan takma motora sahip.

Rivarama, şimdi Rivarama Super

2002 yılından bu yana 95 adet üretilerek satılan Rivarama, yeni eklemeler ile ününü sürdürmeye devam ediyor. Rivarama Super olarak adlandırılan bu yeni dizaynda maun renkli döşemeler, yeni paslanmaz çelik detaylar, deri detaylar ile kombine edilmiş gri meşe ahşapı ve mutfakta Corian yüzey öne çıkıyor. Ön kısımda sabitlenmiş 2 adet kristal pencere ise bu yeni dizaynı tamamlıyor.

Riva 63’ Virtus ”Yüksek Konfor”

Riva 63’ Virtus klasikleşmiş ve beğenilen Riva modeli 63’ Vertigo’nun çizgilerini takip ederek üretildi. 63’ Virtus aynı zamanda tersanenin tarihinde önemli bir yeri olan diğer bir open model Rivale ‘nin ise sert karakterini taşıyor. Bu yeni modelde sonsuz konforu garanti eden daha geniş alanlara özen gösterilen yat sportif, sosyal ve kullanması keyifli bir yapıda ortaya çıkıyor. Vertigo ile aynı iç plana sahip olan Riva 63’ Virtus’ta ağartılmış meşe ve gri meşe kombinasyonu kullanıldı. Mimari detaylarda da değişikliğe gidilen bu yeni modelde, duvarlar, yerler ve tavanlar doğrusal bir dizayn ile oluşturuldu. Yemek masasının değiştirildiği Riva 63’ Virtus’ta banyo muslukları ve yüzeylerde corian dokusunun izleri görülürken, kabinlerde yeni deri detaylar dikkat çekiyor.

68’ Ego Super’e yeni dizayn camlar

Üretimine ilk olarak 2004 yılında başlanan ve bugüne kadar 39 adet üretilen Ego Super modeli, yeni dizayn yan camlarıyla dikkat çekici bir hale getirildi. Daha yumuşak çizgilere sahip olan bu yeni dizaynın yanında 2xMTU (M94 1623 MHP) motorlar hızlarıyla Ego Super’e farklı bir hava katıyor.

75’ Venere artık 75’ Venere Super

Dizaynında değişikliklere gidilen bir başka Riva markasının modeli ise 75’ Venere. Bugüne kadar 39 adet üretilip satılan bu modelde yan camlar yeniden dizayn edilirken, Rollbar yerine yeni dizayn hard top kullanıldı.

Riva 92’ Duchessa da yeniden yorumlandı

Riva 92’Duchessa modelinde de yine yan camlar yeniden dizayn edilirken, master kabinde daha geniş kullanım alanları ve daha yüksek tavan oluşturuldu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim