• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C

Rize ili 2011'de 500 bin turist bekliyor

Rize ili 2011'de 500 bin turist bekliyor
Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, bu yıl 500 bin kişinin üzerinde turistin ili ziyaret etmesini beklediklerini söyledi.

Hocaoğlu, yaptığı açıklamada, ilde yaz aylarında turizm açısından büyük hareketlilik yaşandığını ifade ederek, “İlimizde yazın bereketi ve turist bolluğu hızlı bir şekilde devam ediyor. Yaylalarda bulunan otellerimizde doluluk oranı bir hayli yüksek. Son zamanlarda kültür ve kaplıcalara yönelik ilgi turları hızla artmaktadır.” dedi.

Rize’ye son 8 yıl içerisinde 3,5 milyon turistin geldiğini hatırlatan Hocaoğlu, “Son yıllarda büyük artış gösteren turist trendimizde bu yıl da hedeflediğimiz rakamlara ulaşmak istiyoruz. Yaz sonu itibariyle ilimize gelen yerli ve yabancı olmak üzere toplam ziyaretçi sayısının 500 bin kişinin üzerinde olmasını bekliyoruz. Her yıl ilimize 40 ila 50 bin arasında yabancı turist ziyareti gerçekleşiyor. Son yıllarda ilimize Arap ve Avrupalı turistler tarafından yapılan ziyaretlerde ciddi artışlar var. Daha önceki yıllarda ilimize en fazla ziyarette bulunanlar arasında ilk sıralarda yer alan İsrailli turist sayısında ise ciddi biçimde azalma gözlemliyoruz.” diye konuştu.

3 BİN METRE’DE BUZUL GÖLLERDE YÜZME İMKANI

Hocaoğlu, Rize’nin zengin bir turizm potansiyeline sahip olduğuna vurgu yaparak şöyle dedi: “İl’de başta yayla turizmi olmak üzere, kano, rafting gibi akarsu turizmi yapılıyor. Bunların yanında; Termal turizm, bitki incelemesi, kuş gözlemciliği, motosiklet ve bisiklet, jeep safari, doğa yürüyüşü, sportif olta balıkçılığı, inanç turizmi, yamaç paraşütü gibi birçok alternatif gerçekleştirilebiliyor. Deniz, kum, güneş üçlüsü dediğimiz standart turizm sonrası turistlerin alternatif turizm cenneti sayılan ilimizi ziyaret etmesini de bekliyoruz. Bu güne kadar denizlerde sıfır noktada suya giren turistlere 3 bin metre yükseklikteki buzul göllerde suya girme imkânı da sunuyoruz.”

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim