• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Rize'de yapay resif alanı oluşturuluyor

Rize'de yapay resif alanı oluşturuluyor
Rize’de balık türlerinin barınması ve üremesi için denizin altında yapay resif alanları oluşturuluyor.

RİZE'DE "YAPAY RESİF" PROJESİ

Rize’de balık türlerinin barınması ve üremesi için denizin altında yapay resif alanları oluşturuluyor.

Rize İl Genel Meclisi’nin 13. birleşimine katılan Rize İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe proje ile bilgi verdi. Tepe proje ile balık türlerinin barınması ve üreme alanlarının oluşturulmasını amaçladıklarını belirterek bu şekilde aynı zamanda Karadeniz’de kaybolma riski bulunan canlıların koruma altına alınabileceğini kaydetti.

Tepe yaptığı açıklamada, “Yasa dışı avlanmalar yapılmaktadır. Denetimlerde yetersizdir. Bu tip avlanmalardan dolayı bir çok deniz canlısı yok olma tehdidi ile karşı karşıyadır. Teknolojik gelişmeler ile birlikte gırgır ve radar sistemleri uygulamaya konularak denize dökülen gelişmiş ağlar denizin dibini süpürmektedir. Deniz canlıları denizde barınacak ve üreyecek yerler bulamıyor. Yapay Resif Projesi Japonya ve ABD gibi ülkelerde çok yaygın olarak kullanılmaktadır. Kullanım süresini doldurmuş tank, gemi, otobüs, tren gibi bir çok aracın denize indirilerek deniz altındaki canlılara adeta bir milli park oluşturuluyor. Bu projenin hayata geçmesiyle denizimizdeki bir çok canlının neslinin tükenmesini önlemiş olacağız. Ayrıca bu proje sayesinde gelişi güzel avlanma yapılamayacağı için denizimizdeki canlı türlerindeki sayının da artmasını sağlamış olacağız" dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Gültekin ise konuyla ilgili olarak ilgili birimlerle diyaloğa geçerek gerekli çalışmaların yapılması yönünde çaba sarf edeceklerini, gerekirse konuyu bir kaç kez daha meclisin gündeme taşıyabileceklerini belirtti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim