• BIST 9142.4
  • Altın 2325.163
  • Dolar 32.3729
  • Euro 34.9661
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

RMK, IDEF'te projelerini sergileyecek

RMK, IDEF'te projelerini sergileyecek
Koç Savunma Sanayi Grubu şirketleri IDEF 2011’de gövde gösterisi yapacak.

RMK Marina IDEF'te projelerini sergileyecek

Koç Savunma Sanayii Grubu şirketleri Otokar, RMK Marine, Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri ve KaTron; İstanbul'da düzenlenecek 10'uncu Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nda (IDEF) yeni projelerini ve yeni ürünlerini sergileyecek.

Koç Topluluğu’nun savunma sanayii alanında faaliyet gösteren şirketleri Otokar, RMK Marine, Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri ve KaTron, yeni ürünlerini ve projelerini 10–13 Mayıs 2011 tarihleri arasında İstanbul’da Tüyap Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek 10’uncu Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda (IDEF) ziyaretçilerle buluşturacak. 44 ülkeden 575 firmanın katılması beklenen IDEF Fuarı’nda Otokar, yeni zırhlı muharebe aracı ARMA’yı ilk kez sergileyecek, ALTAY Milli Ana Muharebe Tankı hakkındaki gelişmeleri paylaşacak; RMK Marine, Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi Projesi’nde gelinen aşamalar hakkında bilgiler verecek, üzerinde çalışılan yeni projeleri ziyaretçilerle paylaşacak; Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri Dalgıç Tespit Sonarı, Konvoy Simülatörü Projeleri hakkında bilgi verecek ve KaTron da LandRover Defender araç sürüş simülatörünü tanıtacak.

Koç Topluluğu’nun savunma sanayisi stratejileri doğrultusunda önemli çalışmalara imza attığını belirten Koç Savunma Sanayii, Diğer Otomotiv ve Bilgi Grubu Başkanı Kudret Önen, IDEF katılımı ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Koç Grubu, ülkemiz savunma sanayisine 1980’li yıllardan bu yana çok önem veriyor. Koç Holding savunma sanayii grup şirketlerinin tek bir ortak hedefi var; ülkemizin güçlü bir milli savunma sanayisine kavuşmasını sağlamak... Bu alanda Savunma Sanayii Müsteşarlığımız öncülüğünde atılan millileştirme adımlarına katkıda bulunmak için üzerimize düşen görevi yerine getirmek, ülkemiz için yarattığımız katma değeri artırmak, Silahlı Kuvvetlerimizin ihtiyaçlarını en iyi ve verimli şekilde karşılamak için çalışıyoruz. Grup şirketlerimiz Otokar, RMK Marine, Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri ve KaTron, bu alanda kendilerini ispatlayan işlere imza atıyorlar. Altay Milli Ana Muharebe Tankı Projesi, Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi Projesi, yürütülen ve tamamlandığı zaman ülkemiz savunmasına çok mühim katkılar sağlayacak projelerden sadece birkaçı. Şirketlerimizin IDEF’e katılımının hem bu çalışmalarımızı ve yeniliklerimizi aktarmak; hem de uluslararası bir fuar olan IDEF’te Türkiye’nin tasarım, mühendislik ve üretim gücünü dünyaya tanıtması için çok önemli bir fırsat olduğuna inanıyorum.”

Otokar’ın IDEF 2011 standındaki yenilikler...

Otokar, yeni 8x8 zırhlı muharebe aracı ARMA’yı IDEF 2011’de ilk kez sergileyecek. Patlayıcılara ve mayınlara karşı yüksek korumayı üstün hareket kabiliyeti ile birarada sunan ARMA 8x8, yine özgün bir Otokar tasarımı olan MIZRAK-30 uzaktan kumandalı kule sistemi ile sergilenecek.

Fuarda Otokar, geçtiğimiz yıl tanıtılan ve ilk siparişini yurtdışından alan ARMA 6x6’nın Zırhlı EOD Aracı’nı da ilk kez sergileyecek. El yapımı patlayıcılar veya yol kenarı bombalarının imha edilmesi için özel olarak geliştirilen araçta yine Otokar tarafından geliştirilen robotik kol bulunuyor. Hidrolik robot kol, şüpheli/tehlikeli maddelerin uzaktan teşhisi, tanımlanması, etkisizleştirilerek imhası için kullanılırken, ARMA’nın üstün hareket kabiliyeti ve yüksek koruma seviyesi de ekibin her arazi koşulunda güvenle çalışmasını sağlıyor.

Otokar standında ayrıca Zırhlı Personel Taşıyıcı İç Güvenlik Aracı’nı da ilk kez sergilenecek. Ana yüklenicisi olduğu ALTAY Milli İmkanlarla Modern Tank Üretimi Projesi kapsamında son gelinen aşamaları ziyaretçilere aktaracak Otokar, dünyaca tanınan COBRA aracının iki farklı versiyonunu ve Land Rover Defender araçlarını da standında sergileyecek.

RMK Marine, IDEF 2011’de Türk gemi inşa sanayisinin önde gelen temsilcisi olarak yer alacak...

RMK Marine standında, Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi Projesi ile üzerinde çalışılan diğer askeri projeler ziyaretçilerle paylaşılacak. RMK Marine, fuarda Sahil Güvenlik Komutanlığı için inşa etmekte olduğu Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi Projesi’nin yanı sıra bu proje sayesinde edindiği deneyim ve birikimleri, RMK Marine’in ve Türk Savunma Sanayi’nin gemi inşa alanında son dönemde geçirdiği aşamaları ziyaretçilere aktaracak. Türkiye’de özel sektörün bugüne kadar gerçekleştirdiği en büyük muharip gemi ihalesini kazanan ve 4 adet Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi Projesi’ni üstlenen ilk özel sektör tersanesi olan RMK Marine, IDEF Fuarı’nda hem gemi inşa hem de elektronik sistemlerin geliştirilmesi ve entegrasyonu alanındaki başarı ve birikimlerini sergileyecek.

Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri

Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri, IDEF’te Türkiye'de ilk olarak milli imkanlarla geliştirilen Dalgıç Tespit Sonarı’nı, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanlığı envanterinde bulunan, zırhlı ve zırhsız araçların, sürüş ve atış eğitimlerinin, sanal ortamda gerçekçi ve kontrollü bir şekilde verilmesine olanak sağlayan Konvoy Simülatörü Projesi’ni tanıtacak.

Müşterek bir mesajlaşma sistemi olarak tasarlanan Askeri Mesaj ve Evrak Yönetimi Sistemi (MEDAS-2) ve Mesaj İşletim Sistemi (MİS) konularında bilgi verecek olan Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri, Anayurt Güvenliği konusundaki çalışmalarını da aktaracak. Şirket ayrıca, Gen. Kur. J Başkanlıkları ve Savaş Komuta Kontrol Harekat Merkezi (SKKHM) ihtiyaçlarını karşılamak ve müteakip karar destek sistemleri için gerekli alt yapıyı sağlamak üzere geliştirilmiş web tabanlı bir bilgi sistemi olan Türk Silahlı Kuvvetleri Bilgi Sistemi’ni de (TBS) tanıtacak.

KaTron

KaTron, IDEF 2011’de LandRover Defender araç sürüş simülatörü ve Hafif Raylı Sistem Simülatörünü tanıtacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim