• BIST 9096.77
  • Altın 2324.531
  • Dolar 32.3647
  • Euro 34.9602
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

RMK ile HL Yacht&Design'in güç birliği

RMK ile HL Yacht&Design'in güç birliği
True Luxury Explorer ve Leisure olmak üzere iki farklı seçeneği bulunan RMK 5000 tasarım projesi Hot Lab Yacht & Design tarafından tasarlanıyor.

True Luxury Explorer ve Leisure olmak üzere iki farklı seçeneği bulunan RMK 5000 tasarım projesi Hot Lab Yacht & Design tarafından tasarlanıyor.

Hot Lab Yacht & Design halen 43 metrelik kapsamlı bir yeniden donatım projesi için Koç Topluluğur’nun tersanesiRMK Marine bünyesindeki çalışmalarını sürdürüyor. Bu son çalışmanın yanı sıra, 2012 yılında 22. Monako Yat Fuarı’nda sergilenen ve RMK Marine’in inşa kalitesini ve kapsamlı imkanlarını ortaya koyan M/Y Karia da, Hot Lab stüdyosunun tersanede RMK 5000 tasarım projesini sunma fırsatını aramaya iten unsurlar oldu.

İdeal Hot Lab konseptlerinin, müşterilerin bireysel gereksinimlerine ve mevcut pazardaki hakim beğenilere uyum sağlama konusunda çok yüksek esneklik sunan True Luxury Explorer ve Leisure olmak üzere iki farklı seçeneği bulunuyor.

Tasarım, modern hatları ve yumuşak kavisleri ile pürüzsüz, düzenli bir görünüm ve his sunuyor. Her iki tasarımdaki tam deplasmanlı gövdeler, 500 GT eşiğinin altında ve dizel/elektrikli tahrik paketi sayesinde uzun mesafeli seyir imkanı sağlıyor. Her iki projede de 10’a kadar misafirin yanı sıra 8 mürettebat ile Kaptan için yeterli konaklama imkanına yer veriliyor.

True Luxury Explorer konseptinde, özellikle 10,2 metreye kadar servis botunu barındırmak üzere tasarlanmış geniş bir kıç güvertesi de bulunuyor. Kıç güvertesi isteğe uyarlanmış servis botu ile donatılırken aşağıdaki alan ise denizaltı, dalış odası, hovpod ve jet ski de dahil olmak üzere su altı ve su üstü gezi oyuncaklarına ayrılıyor.

Tam GA henüz konfigürasyon aşamasında olmakla birlikte, bu alan aynı zamanda süperyatın ve sizi götüreceği bölgelerin tadını en iyi şekilde çıkarmanız için “kısa süreli inişler”e müsait bir helikopter güvertesine de dönüştürülebiliyor. Helikopter güvertesi, yat sahibi ve misafirlerine en ücra bölgeleri bile keşfetme özgürlüğü sunuyor. Helikopter güverteli kıç versiyonu ile, 9 metrelik bir yardımcı servis botu, açılabilir yan dış kapılar kullanılarak çıkarılabilen iki jet ski ile birlikte ana güvertenin altında ve makine dairesinin arkasında saklanabiliyor.

Aile ve dostlar ile birlikte tadı çıkarılabilen bu imkanların yanı sıra, program dışı limanlara uğramaya gerek bırakmaksızın rahat seyir paketini tamamlayan kolay kumanya alımı, ek saklama-dondurma alanları ve soğuk çöp saklama bölümünün tasarımına da özel bir özen gösteriliyor.
Konfor konseptinde, helikopter güvertesinin yerini alan 6 metre genişliğindeki yüzme havuzu ile şezlonglar en üst düzey seyir deneyiminin yanı sıra sessiz ve huzurlu bir ortam yaratıyor. Zekice tasarlanan ambarda saklanabilen 9 metrelik servis botunun kolaylıkla yandan denize indirilmesi için gezer köprü vinci kullanılıyor.

Yatın bir diğer özelliğini ise, plaj kulübü için ek bir alan yaratan alttan mafsallı hidrolik kıç kapısı oluşturuyor. Hem True Luxury Explorer hem de Leisure tasarımlarında, plaj kulübü alanının kıçta bulunması sayesinde aile ve dostlar bir yandan yemek ve içkilerinin tadını çıkarırken diğer yandan da olan biteni izleyebildikleri unutulmaz anlar yaşayabiliyorlar.

True Luxury Explorer ve konfor konseptlerinin iç yerleşim planları arasındaki en önemli farklarından biri, 10 kişinin yemek alanlarının içi ve dışında bulunduğu yerler. Konfor konseptinde dahili yemek masası dışbükey şekilli sürgülü kapılardan ana güverteye girilen yerde bulunurken, açık hava yemek masası da kaptan köşkü güvertesinin bir üstündeki güvertede konumlandırılıyor. True Luxury Explorer konseptinde ise, aynı anda 10 kişinin ağırlanabildiği iki dahili yemek masası bulunuyor. İki dahili yemek masası bulunmasının sebebi ise, daha sıcak iklimlere yapacağınız yolculuklar sırasında tek bir düğmeye dokunarak açılan sürgülü kapılar sayesinde açık yemek alanına dönüştürülebilen kapalı bir mekanda, 360 derece manzaraya sahip bir güneşlenme güvertesinde (gözlem güvertesi) yemek yenebilmesine imkan vermek. Diğer yemek masası ise kaptan köşkü güvertesinin hemen sağında bulunuyor.

Teknenin güçlü gövdesi, en zorlu deniz koşulları ile başa çıkabilmesi için buz sınıfı standartlarına göre tasarlandı. Makineler, gövde tasarımı, iç yerleşim planı, tekne sahibi ve misafirlerine mümkün olan en iyi seyir mesafesini ve zorlu şartlara dayanma imkanını sağlayacak şekilde düşünüldü. RMK Marine en iyi menzili sunabilmek için, iki tahrik paketi sunuyor. Bunlardan biri dizel/elektrikli opsiyon, diğeri ise sunduğu daha yüksek yakıt kapasitesi ile transatlantik veya transpasifik geçişler gibi, hiçbir kesinti olmaksızın daha uzun yolculuklar yapılabilmesini sağlayan sadece dizel sistem.

rmk1.jpg

rmk3.jpg

rmk4.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim