• BIST 9645.02
  • Altın 2411.621
  • Dolar 32.5808
  • Euro 34.7866
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

RMK'nın yatları finalda yarışacak

RMK'nın yatları finalda yarışacak
RMK Marine, “Karia” ve “Sarafin” ile Dünya Süperyat Ödülleri ve Showboats Design Ödülleri’nde finale kaldı.

RMK Marine, “Karia” ve “Sarafin” ile Dünya Süperyat Ödülleri ve Showboats Design Ödülleri’nde finale kaldı.

RMK Marine, 5 Mayıs’ta İstanbul’da gerçekleştirilecek 7. Dünya Süperyat Ödülleri’nde, “Karia” ve Oyster için inşa edilen “Sarafin” ile finale kaldı. Dünya süperyat sektörünün “Oscar”ları olarak değerlendirilen ödüller 5 Mayıs’ta Çırağan Oteli’nde düzenlenecek gala gecesinde sahiplerini bulacak.
“Karia” Showboats Design Ödülleri’nde de 4 kategoride finalistler arasında yer alıyor, “Sarafin” ise tek kategoride yarışacak.

Koç Topluluğu’nun tersanesi RMK Marine tarafından inşa edilen 45 metrelik “Karia” Dünya Süperyat Ödülleri’nde “500 GT altı Deplasman Motoryat” kategorisinde 9 finalistten biri oldu. 30 metrelik, Oyster marka “Sarafin” ise “30-40 metre arası yelkenli tekne” kategorisindeki beş finalist arasında yer aldı. “Karia” ve “Sarafin” ayrıca, tasarım alanındaki en başarılı çalışmaları ödüllendirmeyi amaçlayan 2012 Showboats Design Ödülleri’nde de finalistler arasında yer aldı.

Uluslararası yat sektörünün en önemli buluşma adresi olarak kabul edilen Dünya Süperyat Ödülleri’nde; yat üreticileri, yat sahipleri ve sektör temsilcileri biraraya gelecek. Bu yıl 5 Mayıs’ta İstanbul’da gerçekleşecek buluşmada, çeşitli kategorilerde finale kalan adaylar arasında birinci olanlar açıklanacak. RMK Marine’nin ana sponsorlarından biri olduğu Dünya Süperyat Ödülleri’ne İstanbul, ilk kez evsahipliği yapacak.

Karia ve Sarafin 2012 “ Showboats Design Ödülleri”’nde de finalist oldu
Dünya Süperyat Ödülleri’nde finalist olan “Karia” ve “Sarafin”, 2012 Showboats Design Ödülleri’nde de finale kaldı. Showboats Design Ödülleri’nde adaylar, tasarım dünyasının önde gelen uzmanlarından oluşan jüri tarafından özellikle tekne mimarisi, iç tasarım, iç yerleşim gibi alanlarda değerlendiriliyor ve ödül her yıl sektörün en yetenekli tasarımlarına dikkat çekmeyi hedefliyor. 4 farklı kategoride finale kalan “Karia”, “İç Tasarım Ödülü”, “Dış Tasarım ve Stil Ödülü”, “İç Yerleşim Ödülü” ve “Misafir Kullanımı için Rekreasyon Alanı Tasarımı Ödülü”’nde finale kalan süperyatlar arasında yer aldı. “Sarafin” ise yelkenli yat dalında “Bu Yılın En İyi Yelkenli Ödülü”’ne aday oldu.

Ödüller, 22 Haziran 2012’de Monaco Opera House’da, tüm dünyadan yat sahipleri ve sektör profesyonellerinden oluşan VIP davetlilerin katılımıyla düzenlenecek gecede sahiplerini bulacak.
Karia: Konforun ve kalitenin, teknoloji ile buluşması...
RMK Marine’in kabiliyetleri ve ulaştığı yüksek teknolojik seviye, şimdiye kadar denize indirdiği ve ayrıca üretim safhasında olduğu tüm ürünlerine yansımaktadır. 2010 yılında 52 metrelik “Nazenin V” ile “Jüri Özel Ödülü” kazanan RMK Marine, Dünya Süperyat Ödülleri’nde, “Karia” ve “Sarafin” ile bir kez daha finalistler arasında...

Finalist motoryatlardan biri olan “Karia” (RMK 4500) 2011’in Aralık ayında denize indirildi. Ron Holland tasarımı olan ve iç dekorasyonu Design Unlimited tarafından gerçekleştirilen 45 metre uzunluğundaki “Karia”, yüksek teknolojiyi tasarım, yüksek kalite ve konfor ile birleştiriyor. Tümüyle RMK Marine tarafından inşa edilerek donatılan “Karia”; geniş ana kamarası, özel master güvertesi, jakuzisi ve 24 kişiyi aynı anda ağırlayabilen güneşlenme güvertesi ile sahiplerine her türlü imkanı sunuyor.
Bütün kullanım alanları maksimum konfor ve rahatlık sunmak hedefiyle tasarlanan motoryatta, 4 misafir kamarası, bir VIP odası ile tekne sahibi için tasarlanan master kamara bulunuyor. Tekne sahibinin kullanım alanı olan özel güvertede 3 banyo, bir giyinme odası ve ayrı bir dinlenme mekanı yer alıyor. Kaptan kabinleri ve köprü arasında yer alan özel geçişler, tekne sahibi ve mürettebatın alanlarını birbirinden ayırıyor.

Sarafin: Zarafetin, rüzgar ve performans ile buluşması...

Dünya Süperyat Ödülleri’nde finale kalan diğer RMK Marine üretimi tekne ise 30 metre uzunluğundaki “Sarafin”... Oyster Marine ile RMK Marine arasında 2007 yılında imzalanan anlaşma çerçevesinde üretilen ilk yelkenli süperyat... Dizayn ve malzeme seçimleri, Oyster Marine tarafından yapılan yelkenli yatın tüm mobilyalarında birinci kalite ceviz kaplama kullanıldı. İç tasarımında kullanılan ceviz duvarlar arasında, ortama ferahlık veren kumaş ve deri paneller yer almakta. Misafir kamarasında ve tekne sahibinin kamarasında özel imalat halılar kullanılarak, iç dekorasyonda ahenk sağlandı. “Sarafin’”de; bir adet ranzalı, bir adet tek kişilik mürettebat kamarası, 2 adet çift kişilik misafir kamarası ve tekne sahibinin odası olarak tasarlanan master kamara mevcut.

RMK Marine hakkında

• Koç Topluluğu'na 1997 yılında katılarak RMK Marine adını alan tersane, Tuzla'da ticari gemi, askeri gemi ve süperyat inşası, bakım, onarımı konularında hizmet sunmaktadır.
• RMK Marine, geliştirilen mobilya atölyesi ile inşa edilen süperyat, ticari ve askeri gemilerin iç donanımını tasarımını ve üretimini yapabilen ilk tersanedir.
• RMK Marine’nin inşa ettiği “Nazenin V”, Dünya süperyat sektörünün “Oscar”’ları olarak değerlendirilen Dünya Süperyat Ödülleri 2010’da “45 metre Üstü En İyi Yelkenli Yat” kategorisinde “Jüri Özel Ödülü”’nü aldı.
• “Caressa K”, 2006 yılında Uluslararası Süperyat Topluluğu (ISS) tarafından 32-43 metre klasmanında verilen “Uluslararası Tasarım Ödülünü” alan en iyi beş yattan biri oldu. Tasarımı ve mühendisliği Vripack Yachting International b.v. tarafından gerçekleştirilen bu lüks tarzdaki trawler yatı, uzun mesafe gezi amaçlı olup her türlü konfora sahiptir.

rmk.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim