• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

RODER-UND birleşmesi Mart 2011’de

RODER-UND birleşmesi Mart 2011’de
UND-RODER birleşmesinde sürecin tamamlanması 6 ayı bulacak. RODER Başkanı Necmi Çobanoğlu Mart 2011’de yapılacak UND Genel Kurulu’nda sürecin sona ereceğini söyledi.

RODER-UND birleşmesi Mart 2011’de

UND-RODER birleşmesinde sürecin tamamlanması 6 ayı bulacak. RODER Başkanı Necmi Çobanoğlu Mart 2011’de yapılacak UND Genel Kurulu’nda sürecin sona ereceğini söyledi.

Nakliyecilerin uzun süren ayrılığını bitiren birleşmenin mimarlarından biri olan RODER Başkanı Necmi Çobanoğlu; “RODER ve UND’nin bütünleşmesi bir süreçtir ve bu süreci yaşıyoruz” derken sürecin Mart ayında yapılacak UND Genel Kurulunda tamamlanacağını söyledi. “Esas ocağımız UND’dir” diyen Çobanoğlu; “Orada bütün sektörü bir araya toplarsak daha güçlü olacağımızı geleceğimiz daha iyi inşa edeceğimizi düşünüyoruz. Bakanlık da bu güç birliğini istiyor. Çünkü biz ayrılıktan çok zarar gördük. En iyi örneği Karayolu Taşıma Kanunun çıkma aşamasıdır. Kanun çıkarken güç birliği içinde olsaydık, şu an bizim sorunumuz haline gelen pek çok madde belki bu haliyle çıkmazdı. Bakanlık bir bizi dinledi, bir UND’yi dinledi ve sonunda kendi bildiğini yaptı. Bu arada geç kaldık. Belge–vize sorunlarında benim dediğim olacak senin dediğin olacak diye sorunu kendimiz yarattık” diye konuştu.

Taban tam destek veriyor

Bu bütünlüğe sektörün ihtiyacı olduğunu söyleyen Necmi Çobanoğlu Antakya-Mersin ve Ankara’da sektör üyeleri ile bir araya gelindiğini tabanı da dinlediklerini belirtti. Tabanın da birleşmeyi yüzde 100 desteklediğini ifade eden Çobanoğlu Mart ayında yapılacak olan UND Genel Kurulunda birleşmenin tamamlanacağını vurguladı. Çobanoğlu; “Üyelerimiz RODER’den ayrılıp UND’ye geçecek. UND’nin genel kurulu yapılacak. Yeni yönetim kurulu yarı yarıya UND ve RODER üyelerinden oluşacak. İdealist, patron olmayan, sektörün içinden ve sektöre hizmet etmiş, sektörü iyi anlayan bir başkan seçilecek ve sektör yoluna devam edecek” diye konuştu.

Birleşme sürecinde RODER’in şu an bulunduğu binası ve emlakleri UND’ye geçmeyecek. RODER çalışanları isterlerse UND’de çalışmaya devam edebilecek. Ayrılmak isteyen olursa da tazminatları son kuruşuna kadar ödenecek.

Üyeler ne diyor?

Çetin Çımagil( RODER): 2 sene önce UND-RODER birleşir mi? diye soruldu bana. O zaman hiçbir zaman birleşmez demiştim. Çünkü iki derneğin yönetimlerinin alt yapıları birleşecek ve uzlaşacak yapıda değildi. Olmayan bir şey oldu. RODER’de yönetim değişti, Necmi Çobanoğlu etrafında yeni bir yönetim oluştu. Necmi Çobanoğlu uzlaşmacı, akılcı bir insan. Duygularını bir tarafa bırakmış. Böyle bir lider profilinde UND’ye zeytin dalı uzattı. UND’de bu zeytin dalını ve samimiyeti gördü ve o kanattan da olumlu yanıt geldi. Birleşmenin sinerji yaratacağına inanıyorum. Fakat biz oda olamadığımız sürece yaptırım gücümüz olmadığı müddetçe hükümet nezdinde sesimizi duyurmamız imkansız. UND ile RODER’in birleşmesi sektörün sorunlarını çözmeye yeter mi derseniz “Yetmez ama EVET. Oda olmalıyız.“ derim.

Zahit Sağlık (RODER)

Sektörün kanayan yaralarına bir nebze merhem olunması için güç birliği gerekiyordu. Burada en büyük fedakarlığı RODER yapıyor. Bunu tebrik etmek gerekiyor. Ortada iki dernek olduğu zaman birinin (a) dediği durumda birinin (b)demesi sorun yaşatıyordu. Burada bütün sektörden bireylerin değil, sektörün derneğinin güçlü olması için ciddi bir destek gerekiyor. Güçlü dernek ile artık sektörün sorunlarına çözüm için ciddi adımlar atılmalı. Nakliye fiyatlarında taban- tavan fiyatın oluşturulması, vadelerin 30 günle sınırlandırılması, uluslararası çalışan şoförlerin ücret tanımının resmileştirilmesi, gümrük, akaryakıt, lojistik parklar gibi sorunlarının çözümü için ciddi çalışmalar gerekiyor. Bu noktada ortak yönetimin desteklenmesi hayati önem taşıyor. Aksi takdirde Güç birliği anlam taşımaz.

Bahattin Karakuş(UND): İnsanların aynı hedefe kilitlenmesi olumlu bir sinerji yaratacak. İftar yemeğimizde Ulaştırma Bakanımız “Korktuğumuz başımıza geldi” diye kendisi söyledi. Geçen sürede kamu bu ayrılığı çok iyi kullanmıştı. Aynı şeyi söylemedik kaale almadılar. Bu birleşme gecikmiş bir hareket olduğunu düşünüyorum. Bu şansı ıskalamamamız lazım. Her iki tarafın da tabanı destek veriyor. Çünkü iki tarafın tabanı da ayrılık sürecinde çok şey kaybetti. Sektörün menfaatlerini düşünen hiç kimsenin bu birleşmeye karşı çıkacağını düşünmüyorum.

Ali Çiçekli(UND): UND ve RODER birleşmesi, esasında aynı evde yaşayan iki kardeşin kısa bir ayrılıktan sonra yeniden aynı çayı altında yaşamaya devam etmesidir.UND 36 yıl önce kurulmuş ve ülkemizin en önde gelen saygın meslek örgütleri arasındadır.RODER’ de UND’deyi kuran ve içerisinde bulunan kardeşlerden bir kısmının kısa bir süre farklı bir evde yaşama tercihinden ortaya çıkmıştır.Şimdi ise kardeşler yeniden aynı çatıda yaşamlarına devam edeceklerdir. Kardeşlerin bir arada aynı çatı altında ‘yeniden birliktelik’ lerinin sağlanmasında emeği geçen başta her iki Derneğin değerli Başkanları olmak üzere tüm Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ederim. Bu birleşmenin en kısa sürede sonuçlanması için büyük özveri gösteren herkese ayrıca sonsuz teşekkürler.

Kaynak: Tasimacilar.com

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim