• BIST 9524.59
  • Altın 2522.673
  • Dolar 32.5237
  • Euro 34.5672
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Rolls-Royce'den hisse açıklaması

Rolls-Royce'den hisse açıklaması
Rolls-Royce Holdings PLC, yaptığı açıklama ile yaklaşık 1.7 milyar dolarlık hisse geri alımı yapacağını duyurdu.

Şirket CEO'su John Rishton, "Herhangi yeni bir şirket alımı planlanmadığı için Enerji'den gelen satışlarımızı hissedarlarımıza yönlendireceğiz" dedi ve bunun şirketin güçlü bilançosunu yansıttığını ifade etti.

Mayıs ayında firmanın sanayi gaz türbini branşını Siemens 785 milyon sterlin karşılığında satan Rolls-Royce'un bu işlemin prosedürlerini içinde bulunduğumuz yıl itibariyle tamamlamayı planlıyor.

Rolls-Royce yönetimi ayrıca son 18 ay boyunca İngiliz ve ABD'li yetkililer tarafından yürütülen rüşvet operasyonları dolayısıyla alışılmışın dışında geçen bir sürecin ardından bugün yatırımcılara bir brifing sunmayı planlıyor. Şirket hisseleri bu yıl yüzde 19 değer kaybetti.

Bu sene itibariyle görevinde 3. yılını dolduran Rishton şirketin karlılığını artırarak General Electric gibi rakipleri bu alanda yakalamaya çalışıyor. Endüstriyel gaz branşını Siemens'e satmasının yanısıra Rolls Royce bazı helikopter motoru aktivitelerine son verirken, ticari uçak motoru bölümünde de maliyetleri azaltmaya çalışıyor.

Şirket bu yıl ve gelecek yıl için kazanç rehberliğini sabit tutarken, satışların ve karın bu yıl yatay olmasını ve büyümenin 2015 yılında devam etmesini bekliyor.

Şirket tarafından yapılan açıklamada A- ile A+ arasında bir kredi notunun beklendiği belirtildi. Önümüzdeki 10 yıl boyunca Rolls-Royce 4 binden fazla Trent motoru satmayı planlıyor. Bu motorlar uzun mesafeler seyahat eden Boeing Co. ve Airbus Group NV A350'lerde.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim