• BIST 9678.88
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

Rolls Royce'nin gözdesi "Dawn"

Rolls Royce'nin gözdesi "Dawn"
Rolls Royce Motors CEO'su Torsten Müller-Ötvös“Yeni Rolls-Royce Dawn, bugüne kadarki tüm Rolls-Royce'lardan daha çarpıcı ve çekici bir görünüş sunuyor; üstü açık, süper lüks otomobil dünyasında yeni bir devri başlatıyor.

Kısacası; Dawn, şu ana kadar üretilen en seksi Rolls-Royce.Sahip olduğu 'Dawn' ismi , bir uyanış, hislerin dışa vurumu ve güneş ışınlarının parıldaması gibi, her bir günün sunduğu yeni fırsatları belirtiyor"dedi.

Özellikle en büyük otomotiv oluşumlarından meydana gelen 2+2 koltuk düzenine sahip bir sektörde, Rolls-Royce "Yeteri kadar iyi bir şeyi kabul etmemeyi" seçti.Böylece; dünyanın tek dört koltuklu, modern , süper lüks, üstü açılır arabası olan yeni “Rolls-Royce Dawn” doğmuş oldu.

"Gecenin en karanlık anı şafağa en yakın anıdır" - Thomas Fuller
2015 yılında süper lüks dört kapalı, üstü açılır bir otomobilin nasıl olması gerektiğinin mükemmel ve çağdaş bir yorumu; dünyadaki nadir, zarif ve en sosyal süper otomobili olan bu dünyanın ilk süper lüks otomobilini üretirken, Rolls-Royce'un yeni Dawn'ı, Silwer Dawn'dan ilham aldı.

1952 Silver Down üstü açılır otomobiline çok benzeyen yeni Rolls-Royce Dawn, sahip olduğu yüzde 80 benzersiz gövde panelleriyle benzerlerinden ayrılıyor.Ayrıca, Dawn'ın tavanı özel bir teknikle oluşturuldu. Rolls-Royce, Dawn modelinde, dünyada ilk kez, saatte 55 km'ye varan sürüş hızında bile, bir hayalet sessizliğinde, sadece 20 saniyede açılıp kapanan tavanı geliştirdi.Yeni Rolls-Royce Dawn'ın şu ana kadar üretilen en sessiz üstü açık otomobil olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Giles Taylor, Rolls-Royce Motor Cars, Tasarım Direktörü ise şunları söylüyor:

"Rolls-Royce dünyasında, günlük matematiksel normlar her zaman geçerli olmaz. Bu yüzden yeni Rolls-Royce Dawn için 2+2'nin 4'e eşit olmadığını söyleyebilirim.Üstü açık otomobil sektörünü ve özellikle yüksek değerdeki lüks talebi değerlendirildiğinde, 2+2 düzeni, Rolls-Royce açısından büyük bir tavizdi. 2+2 düzeni arkada yolcu veya çocuklar için iki küçük koltuk ve önde de sürücü ve bir yolcu için birer koltuk konfigürasyonu anlamına geliyor"

Taylor; "Rolls-Royce'ta, sosyal alanlar olarak da işlev gören kaliteli otomobillerin mucitleri olarak kendimizle gurur diyoruz" diyor. "Günlük bazda sadece iki yetişkin tarafından kullanılabilecek olan Dawn gibi bir aracı oluşturma fikri korkunç bir şeydir. Dawn'ı üretirken, stilin zirvesinde yolculuk etmek isteyen dört yetişkinin konfor ve lüksünden ödün verecek hiçbir şeyi kabul etmedik.”diyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim