• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Rolls-Royce’tan SUV atağı!

Rolls-Royce’tan SUV atağı!
Küçük ve kompakt arazi araçları SUV rüzgarına 11 yıllık İngiliz lüks otomobil üreticisi Rolls-Royce da katılıyor.

Hisseleri Alman BMW’nin kontrolünde olan Rolls-Royce böylece Porsche, Audi, Mercedes, BMW gibi lüks sınıfın ART arda girdiği bu kategoride kendisine yer arayacak. Rolls-Royce’un Başkanı Peter Schwarzenbauer ve CEO Torsten Mueller-Oetvoes, markanın ilk 4×4 aracına imza atmaya hazırlandıklarını yayımladıkları bir mektupla duyururken, oldukça heyecanlı olduklarını da ifade etti.

YOLDA RAKİBİ ÇOK
Bu kategoride özellikle Porsche, Cayenne adlı modeliyle ciddi çıkış yakalamış hatta tarihinde ilk kez bu sınıf 2014’te geleneksel Porsche modellerinin satışının üzerine çıkmayı başarmıştı. Rolls-Royce da benzer stratejiyle iki yıl sonra çıkarmayı planladığı SUV sınıfı aracıyla yollarda olmayı planlıyor. Endüstri uzmanları hiç şüphesiz Rolls-Royce’un bu kategoride de ana rakipleri olan Bentley ve Jaguar’la kıyasıya rekabete gireceğini ifade ediyor. 4×4 sınıfında olacak yeni araç efsane Otomobil markasının lüks özelliklerini de beraberinde getirirken, yeni alüminyum kasasıyla öne çıkmayı planlıyor. Şirket yetkilileri üretimin ne zaman başlayacağı ve fiyat ile ilgili bir bilgi vermekten kaçınsa da üretimin yerinin markanın doğduğu yer olan İngiltere olacağı konusunda görüş bildiriliyor.

SUV ADETA UÇUYOR
Endüstrinin rakamsal tarafında global verilerini tutan IHS firması 2015 yılında dünyada toplam otomobil pazarının yüzde 2.4’lük büyümeyle 88.6 adete çıkacağını öngörüyor. Firma, 2 milyonluk lüks segment içinde ise en hızlı büyüyecek olan kategorinin yüzde 28’le SUV sınıfı olacağı öngörüsüne imza atıyor. Bu kategori Türkiye pazarında da oldukça popüler. 2014 yılında SUV otomobiller 74 bin adet satarak, toplam satışlar içinde yüzde 12’lik paya sahip oldu.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim