• BIST 8718.11
  • Altın 2243.746
  • Dolar 32.3319
  • Euro 35.1426
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Romanya ile gemi inşa sektöründe işbirliği

Romanya ile gemi inşa sektöründe işbirliği
Bakan Yldırım Romanya Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Ovidiu Ioan Silaghi ile denizcilik alanında gemi inşa sektöründe işbirliği imkanlarını konuşacaklarını söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Meclis güzergahında olan yolun açılması için arkadaşlar yoğun çaba gösteriyorlar. Ekim sonu gibi açılması planlanıyor. Hedefimiz Ekim sonundan önce açmak" dedi.

Bakan Yıldırım, Romanya Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Ovidiu Ioan Silaghi ile Bakanlık'ta görüştü. Yıldırım, konuk Bakan'ın Ankara ve İstanbul'da temaslarda bulunacağını belirterek, özellikle denizcilik alanında gemi inşa sektöründe işbirliği imkanlarını konuşacaklarını söyledi.

Konuk Bakan'ın yarın Marmaray projesinde bir inceleme yapacağını ifade eden Yıldırım, ulaştırma alanında ilişkilerin nasıl daha da ileri götürüleceği konusunda istişare yapacaklarını kaydetti. Bakan Yıldırım, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 6.6 milyar dolara ulaştığını hatırlattı. Bakan Yıldırım, Bakan Silaghi'yi Kasım ayında Bakanlar düzeyinde İzmir'de yapılacak Karadeniz Ekonomik İşbirliği toplantısına davet etti.

Silaghi de, iki ülke ilişkileri konusunda Yıldırım'ı tebrik ederek, "9 yıldır bu görevde kalmayı başardınız. İki ülke arasındaki ilişkileri daha da geliştirmek için çaba gösterdiniz" şeklinde konuştu. Romanya için Türkiye'nin ihracatta 4., ithalatta 9. sırada olduğunu hatırlatan Silaghi, ortak projelerin Türkiye'yi Avrupa'ya daha da yaklaştıracağını ifade etti.

Yıldırım, kabulün sonunda gazetecilerin sorularını da cevapladı. Bir gazetecinin Ankara'da metro inşaatı nedeniyle kapanan güzergahların ne zaman açılacağı sorusu üzerine Yıldırım, "Özellikle Meclis güzergahında olan yolun açılması için arkadaşlar yoğun çaba gösteriyorlar. Ekim sonu gibi açılması planlanıyor. Daha önce açılması için ellerinden gelen gayreti gösterecekler. Hedefimiz Ekim sonundan önce açmak" dedi.

Metro çalışmalarının yerel seçimler öncesinde tamamlanmasına yönelik bir hedeflerinin bulunup bulunmadığı sorusu üzerine Yıldırım, "Programımızda özellikle Ankara metrolarında iki hattın Çayyolu ve Sincan hattının 2013 yılının sonunda tamamlanması hedeflenmişti. Marmaray projesi ile Ankara-İstanbul hızlı treninin 2013 sonu itibariyle tamamlanmasını hedefliyoruz. seçimler öne alınsın, alınmasın bizim 2013 yılı sonu hedefimiz hala geçerli. Bunu birkaç ay öne çekebilir miyiz, arkadaşlar bunun çalışmasını yapıyorlar. Hizmetler seçimlere endeksli olarak yapılmaz. Hizmetler, vatandaşın ihtiyaçlarını gidermeye yönelik yapılır. seçimler gelip geçicidir, hizmetlerin kalıcı olması lazım. Bütün ekibim bu anlayışla gece gündüz, özellikle Ankara'daki trafik sorununu asgari düzeye indirmek için yoğun bir şekilde çalışıyorlar" şeklinde konuştu.

yildirim_romen_bakan.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim