• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Römorkörden lüks bir yat ortaya çıkardı

Römorkörden lüks bir yat ortaya çıkardı
Panama Kanalı'nda çalışan bir römorkörden lüks bir yat ortaya çıkarmak sadece paranın değil hayalin de gücü kuşkusuz.

Römorkörden lüks bir yat ortaya çıkardı

Panama Kanalı'nda çalışan bir römorkörden lüks bir yat ortaya çıkarmak sadece paranın değil hayalin de gücü kuşkusuz.

Franco Polti yelkenle iç içe büyümüş bir İtalyan. Ancak onun hayallerini hiçbir zaman bir yelkenli ya da bir motoryat süslememiş. Yıllar süren tekne arayışlarının sonunda 1967 yapımı, Panama'da çalışan bu römorkörü bulmuş ve onu küllerinden yeniden yaratmış. Şimdi kendi gezmediği zamanlarda, Ariete Primo adını verdiği lüks yatını haftalığı 100 bin euro'dan başlayan fiyatlarla kiralıyor.

Ege kıyılarını sık sık ziyaret eden Ariete Primo'nun dönüşüm hikâyesini Polti şu sözlerle anlatıyor:

"En ufak rüzgârdan bile etkilenen, cilalanmış lüks anlayışa sahip, parlak fiberglas büyük motoryatlar hiçbir zaman ilgimi çekmedi. Her zaman güçlü karakteri olan, sağlam ve oturaklı bir tekne istedim. Böyle bir teknede anı dolu dolu yaşar, denizi sever, onun karakterine ve doğasına hayran olursunuz. Deniz özgürlük demektir. Bu sade, hatta kaba denebilecek hatlar Ariete Primo'nun üzerindeyken size doğanın her haliyle başa çıkma şansını tanır. Bu da bence özgürlüğün tanımıdır."

İçten dışa değişim

Ariete Primo'nun bakım-onarım çalışmaları iki yıl sürmüş. Projede gemi ve iş tekneleri inşasında uzmanlaşmış Ortona Navi Tersanesi'nden destek alınmış. Bakım-onarım işlerinin maliyetini sorduğumda ‘birkaç milyon euro' cevabını aldım. Bu ‘birkaç milyon euro'nun içinde römorkörün ağır demir güvertesinin, hafif alaşımlı yapılarla değiştirilip helikopter inişine yetecek bir alana sahip olması da dahil. Yenilenme sırasında römorkörün tarihi yapısı ve karakteri tamamen korunmuş. Pusula dolabı, yangın söndürme sisteminden karakteristik oval pencerelere kadar birçok orijinal parça hâlâ Ariete Primo'da varlığını sürdürüyor. En önemlisi teknenin motorunun değiştirilmemesi.

Eski ve yeninin ustaca kurulmuş dengesinde Ariete Primo, İngiliz klasik tarzında dekore edilmiş. Ahşap işçiliğindeki ustalık, mobilyalar ile yaratılan sıcak ve samimi mekânlar konuklara evlerindeki rahatlığı sunuyor. Bir ana kamara, dört adet çift kişilik ve bir adet iki tek kişilik yataklı olmak üzere toplam altı kamara var. Ana kamarada büyük bir çift kişilik yatağın yanı sıra, jakuzi, özel balkon, salon, ofis, TV, eğlence sistemi yer alıyor. Misafir kamaralarında çift kişilik yatak, TV, eğlence sistemi mevcut. Teknenin salonunda ise ev sinema sistemi kurulmuş. 12 kişilik bir adet yemek masası iç mekânda bir adet de dış mekânda konumlandırılmış. Konuklar, spa'da renk ve aroma terapisinin keyfini çıkarıp spor salonu, hamam ve masajdan faydalanabiliyor. Kablosuz internet, uydu bağlantısı, telefon ve faks kullanıma sunuluyor. Tender olarak Marlin 6,90 metre, Yamaha jet-ski, beş kişilik dalış ekipmanı ile denizde eğlence devam ediyor. Franco Polti ve teknesine Fethiye, Port Göcek, Marmaris, Bodrum, Kuşadası rotasında rastlamak mümkün.

Ariete Primo'nun Teknik Özelllikleri

Tam Boy: 44.20 metre
En: 9.20 metre
Draft: 4.20 metre
Ağırlık: 635 ton

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim