• BIST 9113.57
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Rönesans programı kapsamında büyütülen MSC Opera İstanbul’a demir attı

Rönesans programı kapsamında büyütülen MSC Opera İstanbul’a demir attı
MSC Crusies’un Rönesans projesi kapsamında yolcu kapasitesini arttırdığı MSC Opera gemisi ilk defa İstanbul’da Salı Pazarı Limanı’na demir attı. Geminin kapasitesi 480 kişi arttırıldı.


Türkiye’de 2005 yılından beri Arkas Holding ortaklığı ile faaliyet gösteren MSC Crusies, 10. yılında sefer sayısını arttırarak 3 farklı Türkiye uğraklı tur gerçekleştiriyor. Bu gemilerden MSC Opera Rönesans programı kapsamında büyütülmüş hali ile ilk kez Türkiye’de Salı Pazarı Limanı’na demirledi. 

Yolcu kapasitesi 480 kilşi arttırılan MSC Opera’nın boyu 251 metreden 275 metreye, ağırlığı ise 60.000 tondan 65.000 tona çıkarıldı.  MSC Opera dahil 3 gemininde yolcu kapasitelerinin arttırıldığı proje 200 milyon Euro’ya mal oldu. İçerisinde eğlenceli pek çok aktivitenin bulunduğu gemide animasyon aktiviteleri, yüzme havuzları, casino ve çocuklar için oyun alanları bulunuyor. Türk mutfağının da bulunduğu restoranlarda pek çok ülke mutfağında yemeklerin servis edildiği farklı restoranların bulunduğu MSC Marina’da ayrıca canlı müzik ve faklı tarzlarda müziklerin çalındığı barlar da bulunuyor. 

Türkiye’nin rota içinde olduğu turlarlara en fazla Rus turistler ilgi gösteriyor. Türk turistlerin dışında pek çok ülkeden yolcular da İstanbul’un da içinde olduğu turlara katılıyorlar. MSC Opera gemisi İstanbul’a her geldiğinde 750 Rus turist getirecek. Eylül ayına kadar bu sayının 5 bine ulaşması hedefleniyor. 

Havana da rotaya eklenecek

MSC Gelişmekte Olan Pazarlar Direktörü Antonio Parodiso MSC’nin yolcu kapasitesinin artışından ve  gelecek planlarından bahsetti 2024 yılında yaklaşık 3.5 milyon yolcu kapasitesine ulaşmayı hedeflediklerini belirten Parodiso gelecekte  denizlerde göreceğimiz yeni gemilerinin de tanıtımını yaptı. 

2003 yılında başladıklarında 4 gemi ile başladıklarını ve şimdi 12 gemi ile hizmet verdiklerini belirten Parodiso, geçen her yıl yolcu sayısını arttırdıklarının altını çizdi.

2003 yılında 127.000 yolcu taşıdıklarını ve  10 yıl içerisinde bu sayının bir milyon 600 bin yolcuya çıkardıklarını söyleyerek bu artışın  bir rekor olduğunu belirtti. Parodiso ayrıca yakın gelecekte MSC gemilerinin rotasına Küba’nın Başkenti Havana’yı da ekleyeceklerinin müjdesini verdi. 

Haber: Serkan TALAN / Deniz Haber Ajansı 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim