• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Rotterdam Limanında “Cool Port” açılıyor

Rotterdam Limanında “Cool Port” açılıyor
Roterdam “Cool Port” ;soğuk rzincir üünleri için depolama ve transfer merkezleri, sebze-meyve-et ve balık gibi ürünlere hizmet verecek liman bölümü inşaatı bu yıl başlayacak.

 

Mevcut terminallerden birinde 60.000 m2 alana soğuk hava depoları ve cross-docking tesisleri yapılacaktır. Boş konteynerler için depolama, PTI alanlarıyla inter modalite sağlayacak demiryolu hattı bulunacaktır.
 
İlk şube İstiklal’de
 
ABD’nin en büyük fast-food restoranlarından olan Shake Shack Türkiye’ye geliyor. İlk şube İstiklal Caddesi’nde açılacak.
 
Shake Shack’i Türkiye’ye getirecek grup ise Kuveyt merkezli Alshaya Grubu’nun Türkiye yatırımı olan Shaya. Shaya, aralarında Starbucks ve  Body Shop gibi markaların da olduğu birçok markanın temsilcisi konumunda bulunuyor.
 
Shake Shack’in İstanbul’da şube açacağı haberini ilk olarak şirketin CEO’su Randy Garutt kendi Twitter hesabından duyurdu.
 
Sudan’dan İstanbul kadar toprak aldık
 
Türkiye Sudan’da İstanbul büyüklüğünde 5 milyon dönümlük arazi kiraladı. Verimli topraklarda yetişecek ananas, mango, avakado, pepino jambu, kanola, pamuk ve yağlı tohum gibi ürünler artık Türkiye’ye daha ucuza girecek.
 
GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sudan’da Beyaz Nil Nehri kenarında 5 milyon dönümlük verimli araziyi 99 yıllığına kiraladı. Bölgede, Türkiye’nin ithal ettiği pamuk ve tropikal meyveler ile yağlı tohumlar yetiştirilecek.
 
İtalya ve Türkiye arasında peynir krizi
 
Türkiye’nin pastorize edilmemiş süt ürünleri ithalatına kısıtlama getirmesi İtalyan peynirlerini vurdu. Türkiye’nin pastörize edilmemiş süt ürünlerinin ithalatına kısıtlama getirmesi İtalya ile krize yol açtı. Türk hükümetinin çiğ sütten yapılan ürünlerin ithalatını 1 Şubat’tan itibaren yasaklaması yüzünden Parmiggiano Reggiano, Grana Padano,Provolone Valpadana gibi İtalyan peynirleri Türkiyeye giremeyecek.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim