• BIST 9107.38
  • Altın 2324.495
  • Dolar 32.3598
  • Euro 34.9656
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Roxane yatı hayran kitlesini genişletti

Roxane yatı hayran kitlesini genişletti
Su Marine imzalı Türk güzeli Roxane, katıldığı Monaco Yacht Show’un ardından hayran kitlesini genişletti, birçok derginin kapak kızı oldu.

Roxane yatı hayran kitlesini genişletti

Su Marine imzalı Türk güzeli Roxane, katıldığı Monaco Yacht Show’un ardından hayran kitlesini genişletti, birçok derginin kapak kızı oldu.

Su Marine’in ortaklarından Göksen Körezlioğlu’yla tekneye çıktığımızda, hummalı bir hazırlık devam ediyordu. Çünkü 46 metrelik Roxane, Monaco yolcusuydu. Körezlioğlu 22 ay süren projeyi anlattı. Dümen mahallinin hemen önünde üstü özel bir tente sistemiyle kapanmış, minderler ve iki masadan oluşan oturma alanı uzanıyor. Hidrolik sistemle istenilen yüksekliğe getirilebilen, açılan üçgen parçalarıyla büyüyen ve 45 derece döndürülerek birleştirilebilen masalar ile sandalyeler, teknenin logosundaki X’e gönderme yapıyor. Vasattaki güneşlenme minderleri insanı kendine çekiyor. L biçimindeki karşılıklı oturma grupları dışarıda rastladığımız masa ve sandalyelerin benzerleriyle kolayca bir yemek alanına dönüştürülebiliyor.

İskele ve sancakta birer konsol, yer aydınlatmaları, kanepelerin altındaki saklama alanlarının kapaklarında bile devam eden pürüzsüz işçilik, salonun gizli asları. Ve ana kamara... Tekne sahibinin özel sığınağı. Tavanlarda yine bambu, bu kez uykuyu çağıran siyah renkte. Geniş yatağın kenarları ve oturma grubu, salondan aşina olduğumuz dokulu deri kumaşla kaplanmış. Yuvarlak lumbozların otomatik panjurlarla gizlendiği bölümdeki tekne modeli, balık şeklindeki kapı kulpları ve yatağın üstündeki tablo diğer detaylar arasında. Ana kamarada sancakta soyunma kabini, iskelede banyo kullanıma sunuluyor. Soyunma kabinindeki bütün dolapların kapakları da bambu ve özel yapım. Banyodaki armatür, batarya ve havlu askısı gibi aksesuvar seçimlerinin yanı sıra küvet keyfi yaparken klozetin görüntü kirliliği yaratmaması için yapılan özel kapak da tarzına hayran bırakıyor. Lavabo ve küvetin siyah mat mermeri kıvrımlarına kadar tek parça üretilmiş. Karşılıklı konumlandırılmış misafir kamaralarının biri çift kişilik, diğeri iki adet tek kişilik yataklı, ikisi de tuvalet-duşa sahip. Baş tarafta yer alan VIP kamaranın da ana kamaradan arda kalır yanı yok. Çalışma masası, koltuğu, banyosu ve soyunma kabiniyle teknenin ikinci kral dairesi gibi.

SU MARİNE’İN ÖYKÜSÜ

Genç bir firma olan Su Marine dört ortaklı. Ortaklardan Göksen Körezlioğlu, Proteksan Turquoise’da da yönetim kurulu üyesi. Yaklaşık 30 kişiden oluşan tersane kadrosunun yanı sıra diğer ortak Ahmet Kesgin de deneyimli bir usta olarak projelerin her aşamasını şekillenirken denetliyor. Tekne sahibi bir Fransız kadın, Monaco Boat Show’da tasarımcı Tanju Kalaycıoğlu’nun ham projesi üzerinden Roxane’ın siparişini vermiş. Daha sonra da özellikle Mimar Remi Tessier ile çalışmak istemiş. 22 ay süren projenin mühendisliği ise Su Marine ve Tanju Kalaycıoğlu ekibi beraber üstlenmiş.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim