• BIST 9079.97
  • Altın 2299.857
  • Dolar 32.3206
  • Euro 35.0966
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Royal Caribbean, İstanbul'dan kalkacak

Royal Caribbean, İstanbul'dan kalkacak
Dünyanın en büyük cruise turizmi şirketi Royal Caribbean, 2014’te İstanbul çıkışlı turlara başlıyor. Karaköy’den Karayipler’e kadar gidecek gemide 26 günlük tam pansiyon bilet 2 bin euro.
Dünyanın en büyük cruise turu şirketi ABD’li Royal Caribbean Cruises, İstanbul’a demir atıyor. Şimdiye kadar Akdeniz turlarını İspanya Barselona’dan başlatan şirket, gelecek yıl Haziran ve Temmuz ayından itibaren İstanbul’dan kalkış yapacak.
 
Dünyanın en büyük 10 cruise gemisinin 8’inin sahibi olan şirket, Türkiye’deki cruise turizminde talebi görünce tur sayısını artırdı. Bu yılın tamamında 5 bin Türk yolcuyu geziye çıkaracak olan Royal Caribbean Cruises, 2014’te yolcu sayısını ikiye katlayıp 10 bine yükseltecek.
 
Royal Caribbean Cruises’in Türkiye Genel Müdürü Bülent Tatlav, gelecek yıl ilk kez İstanbul’dan kalkıp Karayipler’e gidecek bir tur düzenleyeceklerini söyledi. Ekim 2014’te düzenlenecek tur için yakında satışa çıkacaklarını belirten Tatlav, turun ayrıntılarını şöyle anlattı: “Bu turumuz İstanbul’dan kalkıp Hayfa, Kudüs, Kahire, Napoli, Roma, Floransa, Kanarya Adaları gibi duraklardan sonra Miami ve Karayipler’e gidecek. Toplam 26 gece 27 gün sürüyor. Bilet fiyatımız ise Türkiye’den kalktığı için çok uygun. Tam pansiyon kişibaşı 2 bin euro olacak. Yolcular bileti Türkiye’deki tur operatörlerinden alabilecek. Yolcuya sadece Miami’den uçak bileti alıp dönmek kalıyor.”
 
Royal Caribbean Cruises Grubu, Türkiye’de Kuşadası Limanı’nın da ortaklarından biri. Grubun toplam gemi sayısı 36. Şirketin CocoCay ve Labadee isimli iki adası da bulunuyor. Toplam 38 bin çalışandan 1.000’i Türk.
 
Royal Caribbean Cruises Haziran 2014’ten itibaren Celebrity Equinox isimli gemiyle Akdeniz turları yapacak. İstanbul’dan kalkan gemiler Mykonos, Atina, Malta, Sicilya ve Napoli’ye gidecek. 1 hafta sürecek turun tam pansiyon fiyatı 1.000 euro. Dönüş Barselona’dan uçakla yapılacak. Turların İstanbul’dan başlamasıyla ABD ve Avrupa’dan 50 bin kişi 2 gün konaklama yaparak turizme katkı sağlayacak.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim