• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Rum Bakan'dan Türkiye şikayeti geldi

Rum Bakan'dan Türkiye şikayeti geldi
Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erato Kozakou Marcoullis’in uçuş güvenliğiyle ilgili düzenlenen uluslararası konferansta Türkiye'yi şikayet etti!

RUM ULAŞTIRMA BAKANI TÜRKİYE'Yİ ŞİKAYET ETTİ!

Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erato Kozakou Marcoullis’in uçuş güvenliğiyle ilgili düzenlenen uluslararası konferansta Türkiye'yi şikayet etti!

Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erato Kozakou Marcoullis’in uçuş güvenliğiyle ilgili düzenlenen uluslararası konferansta “Türkiye’nin, Kıbrıs (Rum) uçaklarının Türk FIR Hattına girmesine izin vermemesi ve Kıbrıs Cumhuriyetiyle işbirliği yapmayı bütünüyle reddetmesinden dolayı Kıbrıs Cumhuriyeti’nin sivil havacılık hizmetlerinin yaşadığı sorunlardan” bahsettiği belirtildi.

Haravgi gazetesi “ ‘Türkiye Yasalara Aykırı Davranıyor’ – Uçuş Güvenliğiyle İlgili Uluslararası Toplantıda Markulli’nin Müdahalesi” başlıklı haberinde, Markulli’nin “uçuş güvenliği ve kara-hava iletişimi” ile ilgili “Güney Doğu Avrupa-Ortadoğu-Kıbrıs Uçuş Güvenliği Kurumu”, Avrupa örgütü Eurocontrol ve Uluslararası Hava Trafik Kontrolörleri Dernekleri Federasyonu (IFATCA) tarafından Larnaka’da düzenlenen iki günlük uluslararası konferansın açılış konuşmasını yaptığını ve Türkiye’yi “şikayet ettiğini” yazdı.

Habere göre Erato Kozakou Marcoullis, “Türkiye Chicacgo Sivil Havacılık Sözleşmesini ihlal ediyor ve AB ve Eurocontrol’ün politikalarına uymuyor” şekilde iddiada bulundu.

“Türkiye’nin yasadışı tutumuna Ercan’ın yasadışı kontrol merkezinin müdahalelerinin; Kıbrıs Sivil Havacılığının çalışmalarına ek sorunlar yarattığı” iddiasında bulunan Marcoullis, “bu müdahalelerden dolayı Kıbrıs Sivil Havacılık Hizmetlerinin, hava sahası trafiği kontrollerinin, diğer Avrupa ülkelerine göre daha zor ve karmaşık olduğunu” ileri sürdü.

Erato Kozakou Marcoullis konferansın gerçekleştirilmesi “önemli bir olay olarak” nitelendirerek uçuş güvenliğinin büyük önem taşıdığını söyledi.

“2009 yılında sadece Avrupa’da 11 milyondan fazla uçuşun gerçekleştirildiğini ve 500 milyondan fazla yolcuya hizmet verildiğini” belirten Marcoullis, önümüzdeki 20 yıl içerisinde bu sayının ikiye katlanmasının beklendiğini ifade etti.

Gazete, Uluslararası Uçuş Güvenliği Vakfı Başkanı William Voss’un “uçuş güvenliği konusunda Kıbrıs’ın yolunu bulduğunu ve bu alanda lider bir rol oynadığını” ifade ettiğini aktardı.

Habere göre Eurocontrol Merkez Yönetimi Müdür Yardımcısı Eric Meckx “tüm Avrupa çerçevesinde koordinasyonun olmasına” dikkat çektiğini, Hava Trafik Kontrolörleri Denekleri Federasyonun Avrupa yetkilisi Zelkjo Oreski de “pilotlar ve hava trafik kontrolörleri arasındaki iletişime” değindi.

Ercan’dan parazitler gidiyormuş

Politis gazetesi de “ ‘Ercan’dan Parazitler – Kıbrıs Havayollarında Uçuş Güvenliğiyle İlgili Sorunlar” başlıklarını kullandığı haberinde konferansta “işgal bölgelerindeki yasadışı Ercan Havaalanının kontrol merkeziyle iletişim sorunlarının yaşanması ve (Ercan Havaalanının) parazitlerinin olması dolayısıyla Kıbrıs Havayollarına ve Kıbrıs Havayollarından yapılan uçuşlarda, uçuş güvenliği konusunda ciddi sorunların bulunduğu” mesajının verildiğini yazdı.

Habere göre Eurocontrol Merkez Yönetimi Müdür Yardımcısı Eric Meckx, “teknik örgüt olarak, bazı teknik çözümlere ulaşılması için çaba harcadıklarını, ancak konunun siyasi olduğunu” söyledi ve Eurocontrol’ün yardım etmekte zayıf kaldığını belirtti.

Öte yandan Simerini gazetesi haberi “Havacılık Güvenliği Tehlikede – İşgal Altındaki Ercan Havaalanı’nın Parazitleri Şikayet Ediliyor – Türk Ambargosuna İlişkin Girişim” başlığıyla aktardı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim