• BIST 9772.09
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C

Rum sondaj platformu son aşamaya geldi

Rum sondaj platformu son aşamaya geldi
Rumlar, 12. parselde araştırma sondajları yapmakta olan Noble Energy şirketine ait platformun (Homeros), sondajın son aşamasına geçtiğini bildirdi.

Rum sondaj platformu son aşamaya geldi

Rum tarafının sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” içerisinde bulunan 12. parselde araştırma sondajları yapmakta olan Noble Energy şirketine ait platformun (Homeros), sondajın son aşamasına geçtiği ve sondaj makinesinin deniz dibinin altındaki 3 bin 500 metreye yaklaşmakta olduğu bildirildi.

Rum gazetelerinden Fileleftheros “Sondaj Makinesi Son Aşamada... ABD’nin Denizaltılara Karşı Kullanılan Uçakları Bölgede” başlıklı haberinde, sondajın son yüz metresinin de dengelenmesiyle birlikte; sondaj kuyusunun içerisinde yeni ölçüm işlemleri yapılmakta olduğunu haber verdi.

Sondajla ilgili zaman takvimlerine bakıldığında, sondajın ve testlerin tamamlanması için 11 iş günü daha gerektiğini kaydeden gazete, deneme sondajının tamamlanmasının akabinde ne olacağıyla ilgili soru işaretleri bulunduğuna işaret etti.

Noble Energy şirketinden üst düzey bir yetkilinin, bugünlerde Güney Kıbrıs’ta bulunacağını anımsatan gazete, Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas’ın platform ziyaretinin de muhtemel olduğunu kaydetti.

Platformda Hristofyas’ı karşılamak için her şeyin hazır olduğunu ifade eden gazete, elde ettiği bilgilere dayanarak, “Homeros” olarak adlandırılan platforma hizmet veren helikopterin geçtiğimiz Perşembe akşamı küçük bir teknik problem yaşadığını ve geriye dönene kadar, birkaç saat platformda kaldığını belirtti.

Gazete, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez’in bu hafta içerisinde Güney Kıbrıs’a gerçekleştirdiği ziyaretin akabinde, Rum hükümetinin, İsrailli Delek şirketinin; Noble’nin 12. parselde sahip olduğu hakların yüzde 30’unu satın alma talebini gözden geçirmeyi hızlandırmakta olduğunu da ekledi.

Perez’in Güney Kıbrıs ziyareti esnasında, Rum tarafında bulunan İsrailli Delek şirketinin başkanının, bu kez Güney Kıbrıs’tan memnun bir şekilde ayrılmış göründüğünü kaydeden gazete, Delek şirketinin talebinin kısa zaman içerisinde Rum bakanlar kurulu tarafından gözden geçirilmesinin beklendiğini belirtti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim