• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Rumlar Corendon'u şikayete hazırlanıyor

Rumlar Corendon'u şikayete hazırlanıyor
Kıbrıs Rum kesiminin, KKTC ile Polonya arasında hafta başında başlayan charter uçuşlarını şikayete hazırlandığı belirtildi.

Rumları kızdıran uçuş

Kıbrıs Rum kesiminin, KKTC ile Polonya arasında hafta başında başlayan charter uçuşlarını şikayete hazırlandığı belirtildi.

Rum basınında yer alan haberlere göre, Kıbrıs Rum yönetimi Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erato Kozaku Markulli, geçtiğimiz Pazartesi günü Varşova'dan Ercan Havaalanı'na uçuş yapan Corendon şirketini, havacılıkla ilgili uluslararası örgüt ve Polonya nezdinde şikayet edeceklerini söyledi.

Konu hakkında araştırma yaptıklarını belirten Markulli, Corendon'un bir Türk firması olduğunu ve diğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi Polonya'da da kayıtlı bulunduğunu belirtti.

Uçağın Varşova'dan aldığı uçuş izninin Antalya'ya yönelik olduğunu savunan Markulli, Varşova-Antalya'dan başka bir uçuş için uçağın, Avrupa ve dünya çapındaki diğer yetkili örgütlerin onayına sahip olmadığını iddia etti.

Polonya'nın Kıbrıs Rum kesimi Büyükelçisi Pawel Dobrowolski de, Polonya makamlarının konuyu incelediğini ifade ederek, Varşova'dan Ercan Havaalanı'na yönelik uçuşun, "doğrudan uçuş" gibi görünmediğini, çünkü şirketin sadece
Varşova ve Antalya Havaalanları arasında uçuş yapmaya izninin olduğunu öne sürdü.

Kıbrıs Rum yönetiminin, Azerbaycan ve İran'dan KKTC'ye bu hafta sonu başlayacak charter seferlerini de engellemeye çalıştığı kaydediliyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim