• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Rumlar ikinci sondaja hazırlanıyor

Rumlar ikinci sondaja hazırlanıyor
Kıbrıs Rum Kesimi'nin Akdeniz'de tek taraflı olarak 'Münhasır Ekonomik Bölge' ilan ettiği sözde 12. parselde sondaj faaliyetlerine devam edeceği bildirildi.

Kıbrıs Rum Kesimi'nin Akdeniz'de tek taraflı olarak 'Münhasır Ekonomik Bölge' ilan ettiği sözde 12. parselde sondaj faaliyetlerine devam edeceği bildirildi.Rum Fileleftheros Gazetesi, geçtiğimiz yıl bölgeye ilk sondajı vuran Amerikan Noble Energy şirketinin ikinci sondaj için hazırlık yaptığını kaydetti. Bu çerçevede 12'nci parseldeki ikinci ve kesin sondajı yapacak olan petrol platformunun hangisi olacağının önümüzdeki ağustos ayının ortalarına doğru belirleneceği ifade edildi.

Gazete, elde ettiği bilgilere dayanarak, şu an için en uygun görünen sondaj platformlarının 'Ensco 6000' ve ilk sondajı yapan "Homeros" olduğunu yazdı.

Türkiye ve KKTC, tek taraflı aramaların Kıbrıs sorununun çözümüne zarar verdiğini söyleyerek, aramalara büyük tepki göstermişti. Ancak Rum yönetimi geçtiğimiz mayıs ayında da 12. parsel dışında kalan diğer bölgelerde petrol ve doğalgaz aranması için 2. tur ihaleye çıkmıştı.

Ankara ise ihaleye konu olan deniz alanlarının Ada'nın batısındaki bir bölümünün Türkiye'nin Akdeniz'deki kıta sahanlığı alanı ile çakıştığını belirterek, bu alanlarda hiçbir faaliyete müsaade etmeyeceğini açıklamıştı. Türk tarafı, doğalgaz aramalarına açılan bölgelerde Ada'nın Türk tarafının da hakkı olduğunu ve aramaların nasıl yapılacağına birlikte karar verilmesi gerektiğini savunuyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim