• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Rumlar sondaj kuyusunu mühürlüyor

Rumlar sondaj kuyusunu mühürlüyor
Kıbrıs Rum kesimi, Doğu Akdeniz'deki 12'nci parselde gerçekleştirilen sondaj çalışmalarının tamamlandığını ve kuyunun mühürlendiğini açıkladı.
Rumlar sondaj kuyusunu mühürlüyor

Kıbrıs Rum kesimi, Doğu Akdeniz'deki 12'nci parselde gerçekleştirilen sondaj çalışmalarının tamamlandığını ve kuyunun mühürlendiğini açıkladı.

Rum yönetimi Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanı Praksula Antoniadu, Rum yönetiminin tek yanlı ilan ettiği sözde “Münhasır Ekonomik Bölge” içinde bulunan 12'nci parselde ABD'li Noble Energy şirketinin yürüttüğü çalışmaların planlandığı gibi gittiğini ifade ederek, 'Sondaj çalışmaları tamamlandı. Kuyu mühürlenecek ve kule hafta sonu terk edilecek” dedi.

Teknokratlardan oluşan bir ekibin, üzerinde görüş birliğine varılmış prosedürün yürütülüp yürütülmediğini incelemek için Cuma günü, sondaj yapılan Homer Ferrington sondaj platformunu ziyaret ettiğini belirten Antoniadu, Rum haber ajansına yaptığı açıklamada, teknokratların kendisine her şeyin düzgün gittiğini söylediklerini, birkaç gün içinde ayrıntılı bir rapor beklediğini bildirdi.

Sondaj platformunun, 12'nci parseldeki çalışmalarını tamamlayarak bu hafta sonunda bölgeden ayrılacağını duyuran Rum Bakan, "Kuyunun ön değerlendirmesi bir başka ekip tarafından yapılacak” dedi.

Antoniadu, doğalgazla ilgili Bakanlık Komitesi'nin gelecek adımları kararlaştırmak üzere yarın toplanacağını da belirtti.

Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, geçen hafta, Kıbrıs'ın güneyinde Amerikan Noble Energy’ye kiralanan 12’nci parselde 230 milyar metreküpe kadar çıkabilecek bir doğalgaz yatağı bulunduğunu açıklamıştı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim