• BIST 9530.47
  • Altın 2478.792
  • Dolar 32.4444
  • Euro 34.8012
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Rumlardan Fransa ile ortak tatbikat

Rumlardan Fransa ile ortak tatbikat
Kıbrıs Rum yönetimi ile Fransa, iki taraf arasındaki savunma işbirliği anlaşması uyarınca, Limasol'da ortak arama kurtarma tatbikatı yaptı.

Kıbrıs Rum yönetimi ile Fransa, iki taraf arasındaki savunma işbirliği anlaşması uyarınca, Limasol'da ortak arama kurtarma tatbikatı yaptı.

Rum ve Fransız kuvvetlerinin, dün Rum Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi'nin koordinatörlüğünde icra ettiği arama kurtarma tatbikatında, ilk kez bir Rum helikopterinin Fransız savaş gemisine indiği bildirildi.

Rum basın haberlerine göre tatbikat, adanın güney deniz kesiminde 08.00-12.00 saatleri arasında icra edildi. Güney Kıbrıs'tan tatbikata, Rum Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi, Liman polisi ve Polis Hava Harekat Birimine ait Kurion ve Onisilos isimi gemilerle, Akritas ve Ahilleas adı verilen iki helikopter, Larnaka genel hastanesinden ve sivil savunma Larnaka şubesinden sağlık personeli ve Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) helikopter pistleri güvenlik grubu görevlileri katıldı. Fransa Deniz Kuvvetleri'nden ise FORBIN fırkateyni ve Larnaka limanında bulunan helikopterlerden biri iştirak etti.

DENİZ KORSANLIĞINA KARŞI

Rum-Fransız arama kurtarma tatbikatında sözde Rum ''Münhasır Ekonomik Bölgesi ve Arama-Kurtarma (SSR) Bölgesi'' içerisinde meydana gelen deniz kazası ve korsanlığa müdahale senaryosu canlandırıldı. Kazazedeler, helikopterlerle denizden toplanarak Larnaka hastanesine nakledildi.

Tatbikatı, Fransa'nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi ve Askeri Ataşesi, Rum Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi ve Polis yetkilileri Fransız Deniz Kuvvetleri'ne ait fırkateynden izledi. Rum Savunma Bakanı Dimitris İliadis, Fransa'yla icra edilen tatbikatın önemine işaret ederek, bir Rum helikopterinin Fransız savaş gemisine iniş de yaptığı, bu kapsamda bir tatbikatın ilk kez gerçekleştirildiğini söyledi. İliadis, Fransa ve diğer ülkelerle benzer tatbikatların gelecekte de devam edeceğini kaydetti.

İsrail savaş helikopterleri de Kıbrıs Rum kesimindeki Larnaka havaalanına yakıt ikmali yapmadan iniş kalkış tatbikatı yapmıştı. Bu tatbikatların, iki tarafın doğalgaz aramaları kapsamında yürüttükleri işbirliği ve Türkiye'nin konuya ilişkin tavrı nedeniyle yapıldığı belirtilmişti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim